Så gick luciatåget

Jag och Angelica var de första föräldrarna som var på plats vid förskolan igår innan luciatåget. Vi ville vara ute i god tid för förra året såg vi knappt något för att det var sååå mycket folk. Igår fick vi plats absolut längst fram. Det fylldes snabbt på med föräldrar, släkt och vänner och rätt var det var så var det dags för barnen att komma ut. Det var sååå gulligt att se alla barn sjunga i sina små dräkter. Elsa satt bredvid ett annat barn i en vagn och hon såg inte oss först utan satt bara helt stilla och tittade ut över havet av vuxna. Efter några sånger lyckades hon se både mig, Ibbe, Angelica och Acko och blev superglad. Hon hoppade upp och ner i vagnen, dansade och sjöng och klappade händerna. Hon såg helt överlycklig ut lilla snyltis! Efteråt gav vi presenter till pedagogerna, jag och Angelica hade köpt jättestora pepparkakor från ett bageri som var doppade i choklad och pyntade som tomtar.

Vi gick hem till oss efter luciatåget och fikade och lekte en stund. Elsa och Philip jagade varandra och sprang runt och skrek. Det är så himla roligt att se dom två ihop. Alice tycker mer om att leka för sig själv, vilket jag kan förstå eftersom att hon är lite äldre än vad Philip och Elsa är, men Elsa och Philip leker otroligt bra ihop och har väldigt roligt tillsammans. Alice var tyvärr lite hängig idag så hon missade luciatåget. Så himla typiskt just idag! Som tur var orkade hon vara med och fika en stund och fick ändå användning av sina tomtekläder. Hennes luciatåg förra året var helt ljuvligt! Då satt hon också i en vagn och jag hade med mig Elsa och tittade på. Det är en väldigt speciell känsla att se sitt barn i ett luciatåg för första gången tycker jag! En annan sak som jag verkligen har väntat på är Elsas första pyssel från förskolan. När jag hämtade Elsa häromdagen fick jag se två av hennes skapelser. En ljuslykta med ögon som är babbeln ”babba” och sen en teckning med små frilogitbitar och glitter på. Mitt mammahjärta svämmar över!

elsa_tomte
acko_kidsen
lucia_
ibbe_elsa
philip_elsa
angelica_philip
jessica_lucia

  1. Ja supergulligt va det! <3 Vår dotter kom på idén efter förra året då hon letat å letat för att se oss att vi skulle ha med oss en liten flagga som hon gjort på förskolan. Då kunde hon ju se oss var vi stod ;). Ett litet tips tänkte jag till nästa år ;). …. om nu inte alla börjar me det 😉
    Kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..