Det ska Elsa få i julklapp

Jag tycker att det är ganska svårt med val av julklappar till Elsa. Jag tänker att det räcker med några stycken julklappar men då vill jag att dom ska vara riktigt bra. Hon har otroligt mycket leksaker och vi har nyligen rensat hennes hörna i vardagsrummet från leksaker och har ”bara” kvar en korg med saker. Det Elsa gillar allra bäst just nu är sitt leksakskök, böcker, saker som spelar musik och kritor. Problemet med kritorna är bara att hon målar med dom överallt. Jag har såklart sagt till henne att man bara får rita på papper, men man kanske är i minsta laget att måla med kritor när man är 1,5 år? Hon tycker dessutom att det är väldigt roligt att tugga på kritorna, men det finns stunder där hon sitter vid sitt lilla bord och ritar på ett papper och tycker att det är jättekul. Har ni något tips där? Hur får jag henne att sluta rita på möblerna?

Hur som helst ska Elsa få någon ny fin bok i julklapp. Hennes absoluta favoitbok är en av Camilla Läckbergs böcker om Super-Charlie. Det första Elsa säger när hon vaknar på morgonen när hon vaknar i vår säng är ”bok” och ”Chaaaarlie” och sen ligger vi och bläddrar i den och så talar hon om vad hon ser. ”Charlies mamma”, ”Grrrr” för lejon och ”Charlies pappa”. Sen tänker jag att jag ska köpa något fint till hennes leksakskök. Hon älskar att stå och laga mat där och det finns ju hur mycket fin trämat som helst att välja mellan. Jag föredrar leksaksmat i trä framför plast. Dels för att plast är skadligt för miljön men också för att det är så mycket finare med träleksaker. Vad ska ni ge till era barn i julklapp? Än finns det ju tid kvar att bestämma sig tänker jag.

elsa_kritor
elsa_ritar

 1. astrid skriver:

  badkrita har gått hem här hos 1,5 åringen! orkar inte tjata mig hes om kritorna och hur dom inte ska vara på väggen så väntar med det tills han är lite äldre. men med badkritan får han gå lös i badkaret och på kaklet så är det bara att tvätta bort sen! 🙂
  Annars mina top 3 tips:
  Knoppussel med ljud
  Babblarna-böckerna (som dom håller på med på dagis)
  och städset för barn (för lek då ;))

 2. Hanna skriver:

  Min flicka får bara rita när hon sitter vid bordet, aldrig annars. Funkar toppen!

 3. Maria skriver:

  Min dotter är 2,5 nu men hon får fortfarande bara sitta och rita vid köksbordet med en vaxduk under, då sitter vi alltid med eller är nära ifall hon skulle springa iväg 😉 Hade hon haft fri tillgång hade hon varit och ritat överallt! Hon vet inget annat så hon har inte blivit arg heller, när vi målat klart plockar vi ihop och vi har alla pysselgrejer på en hylla högt upp i köket 🙂

 4. Malin skriver:

  Nu är våran dotter bara 1 år men hon gillar att måla/greja med kritor. Hon får stat vid köksbordet med mig och måla och nät hon är färdig tar jag bort allt och lägger i en låda som hon ej når!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..