Att vara dålig på alla plan

Jag tycker att det är jobbigt att mitt humör är så mycket upp och ner. Att jag sällan eller aldrig är helt nöjd, med något. Det spelar ingen roll hur mycket jag presterar, jag är ändå aldrig bra nog i mina egna ögon. Just idag är en riktigt dålig dag. Jag känner mig dålig på alla plan. Dålig mamma. Dålig partner. Dålig på jobbet. Dålig vän. Ja, dålig på allt. För er som inte orkar läsa om gnäll är det bara att sluta läsa nu. Jag känner att jag är trött på att behöva censurera mig här för att vara rädd för vad andra ska tycka. Jag sticker sällan eller aldrig ut hakan och tycker till om något för att jag är rädd för att få elaka kommentarer. Jag är mellanmjölk när det kommer till att stå för vad jag tycker här i bloggen och ibland tröttnar jag på det. Jag har ju bara mig själv att skylla för det och tänker att jag från och med nu inte ska hålla tillbaka. Alla behöver inte stryka mig medhårs eller hålla med i allt jag skriver, det är absolut inte det jag menar. Jag tycker att ni är helt fantastiska som kommer med tips och råd när jag ber om det!

Jag är inne i en av de stressigaste perioderna i mitt liv och när en del av livet inte riktigt funkar så känns det som att allt helt plötsligt haltar. Jag är en arg partner som inte har tid att umgås och jag kan inte heller prioritera det just nu. Jag är en dålig mamma som har skrivit fel på ledighetslappen till förskolan så att hela schemat strular till det. Jag levererar inte på jobbet och det känns som att allt jag producerar blir halvdant. Det känns som att det enda jag gör är att släcka bränder runt mig och att jag snart börjar brinna själv. Jag har inte fixat med en enda julklapp och ser inte heller när tiden för det ska finnas. Det är tre dagar kvar till julafton. Tre dagar. Det enda jag önskar mig i julklapp är fler timmar på dygnet för det här går inte längre. Jag känner mig totalt värdelös.

karlek

 1. Jana skriver:

  Men gumman. Totalt värdelös är du INTE. Snarare är det toppen av stress man sedvanligt känner inför jul, tänker jag. Fel datum på lappen? Ring och förklara att det blev fel, så går det säkert att rätta till i schemat. Mindre produktiv på jobbet? ALLA dagar är ju svåra att vara riktigt produktiv på. Och hur lätt är det att göra något riktigt bra, om tankarna är på annat håll, säkert hos kollegorna med? Äsch, tänker jag, nya tag efter julledigheten! Kram på dig. Glöm inte bort att du gör ett jättejobb varje dag enkom i och med att du är mamma, och så gör du ju en drös andra saker därutöver. Och ställ lite krav på din partner? Så att ni gör jul TILLSAMMANS. Blir så mycket roligare då.

 2. Vanja skriver:

  Kram snyggo! I know the feeling. Vi har alla såna här dagar. :/ Tack för att ni fick mig att hosta av garv i morse, ”blodsnopp och köttsnopp”…!

 3. Sanna skriver:

  Min upplevelse av att stressa är att det man annars klarar av plötsligt inte funkar. Så stressa är nog det sämsta man kan göra. När man får fler och fler tårtbitar i sitt liv kanske vissa delar måste få lida ett tag, men jag skulle verkligen fundera på vilka delar och hur länge de får lida. Har en vän som stressat över sitt jobb. Hon har jobbat för mycket och är väldigt nere. Jag själv har varit där och tänker inte hamna där igen. För min del är good enough ett måtto. Finns en bok med samma namn som du borde läsa. Jättebra!

  Sen det där med att vara värdelös är faktiskt bara en tanke hos dig och inte en sanning. Har gått i KBT och fått nöta in detta. Viktigt att komma ihåg när känslan dyker upp så man inte sjunker djupare ner i det.

  Glöm inte att du är Elsas absolut bästa mamma! Försök att se dig genom hennes ögon. För henne är du bäst! ❤

  Ta hand om dig och din familj. Och ta det lugnt!

 4. Marie skriver:

  Jag är faktiskt inne i samma period. Har haft en tung jobbhöst vilket har resulterat i att familjen inte fått min fulla uppmärksamhet. Eller jo, men jag orkar inte göra något. Det är tråkigt. Men jag har släppt på alla krav. Det enda sättet för mig att klara av något. Känns inte bättre än men bra iaf.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..