Jag vill äta allt!

Det blev inte alls som jag hade tänkt mig hos tandläkaren idag. Vi hade ju pratat om att han skulle bränna bort tandkött från en av mina tänder som jag tycker syns mindre än en annan, men väl på plats såg han att det rörde sig om så miniminilite tandkött att det inte gick att genomföra på bästa sätt med hans verktyg. Jag fick istället tipset att hålla eltandborsten lite extra varje dag emot tandköttet som jag vill ska ”försvinna”. Jag var väldigt lättad över hans beslut och att jag slapp både bedövning och att bränna tandkött. Ibland får jag lite tokiga idéer och det känns skönt att kunna lösa det hemma istället. Jag ska ta en förebild och visa er om det blir någon skillnad om några veckor.

Idag är en riktig hungerdag. Jag är sugen på precis allt och skulle kunna äta upp allt som finns i skåpen. Jag undrar om jag har ägglossning eller om jag precis har haft det. Jag ska ladda ner någon app så att jag kan börja kontrollera min ägglossning så att jag har koll på när jag har PMS. Det känns som första steget mot att medicinera. Eller ja, först ska jag byta från kopparspiral till hormonspiral, sen prova medicin om inte min PMS ger med sig. Jag är trött på att känna mig arg och jag hoppas och tror att det mesta av ilskan beror på PMS. Nu har jag precis nattat Elsa och vi är ensamma hemma ikväll och inatt. Imorgon ska jag och Elsa vara lediga tillsammans och leka hela dagen. Vi får se om vi åker iväg på någon utflykt eller vad vi ska hitta på. Mysigt ska det bli iaf!

noora_william

 1. Har du kollat upp din sköldkörtel?

  1. Nej, men det kanske jag borde göra! 🙂 Tack för tips! Kram J

 2. Emelie skriver:

  Sedan jag satte in min hormonsprial (hade inget preventivmedel alls innan men hade receptbelagna tabletter för mensvärk) så har både min mens, mensvärk och den hemska bubblande ilskan som kom varje månad helt försvunnit. Jag kunde gå runt och koka inombords i två dagar innan allt bara exploderade och man kunde inte ens säg Hej till mig utan att jag ville bita av deras huvud eller kasta nåt hårt på dom.
  Nu har ilskan bytts ut mot att jag kanske 9 av 12 månader känner mig lite nere och tjock och ful pga menssvullnaden. Men jag tar ett par deppiga dagar med dålig självkänsla över ilskan och smärtan varje gång!
  Hoppas allting löser sig för dig för det är verkligen inte kul att gå runt med hemsk PMS. <3

 3. Sara skriver:

  Men om du har spiral får du väl ingen ägglossning? Det är väl själva grejen med preventivmedel, för har man ägglossning kan du bli gravid och det ”ska” ju inte hända om du har spiral 🙂 själv äter jag minipiller och infon jag fått av BM var att mensen man får är ”konstgjord” eftersom att det inte är något ägg som släppts utan att blivit befruktat (det är ”riktig” mens). Tack för underbar blogg och podd 🙂

  1. Hej! Jo, jag har kopparspiral med ägglossning och mens precis som vanligt. Kopparspiralen innehåller inga hormoner och påverkar inte ägglossningen. Den påverkar miljön i livmodern och förhindrar graviditet. 🙂 Tror det blir ”konstgjort” med hormoner. 🙂 Tack snälla! <3 Kram J

 4. Jag har också PMS och den blir inte bättre med åren kan jag säga. Förr hade jag aldrig bekymmer med detta. Jag har nyligen också laddat ner en app som heter menskalender. Där kan man även skriva in alla sina symptom så man får mer koll på grejerna förutom att den räknar ut när man har ägglossning etc.
  Kram

 5. Jag var precis sådär förr! Jag skulle äta allt och var sugen ofta. Sen bestämde jag mig för att bli av med suget. Börja baka chokladbollar utan socker och undvek som som triggar mig. Jag tackar nej till 15 fika för då äter jag massa skit på kvällen sen. Se bara till att äta ngt som mättar när suget sätter in. Typ stekt ägg och avokado på en fullkornsamörgås! Eller ngt annat med mkt nyttiga fetter. De har iaf hjälpt mig med mitt sug 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..