Så överlever du vabruari – 8 tips!

vabruari
Vabruari står för dörren och det är dags att ladda upp med allt vad febernedsättande och snorpapper heter. Jag hoppas givetvis att du slipper vabba överhuvudtaget, men här är 8 tips som kan underlätta under årets kanske sjukaste månad. Klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg!

1. Vila ihop
Passa på att vila när ditt barn vilar. Försök att göra det till något mysigt att ni är hemma istället för att se det som något som är jobbigt. Att vila ihop är både mysigt och välbehövligt i sjukdomstider.

2. Preppa hemmet i förväg
Det kan underlätta att slippa åka iväg till apoteket när ditt barn väl är sjukt. Preppa ditt hemma-apotek med febernedsättande, näsdukar och nässpray. Proppa frysen full med isglass och ladda upp kylen med saft!

3. Kom överens innan
Den här tiden på året är det nästan mer regel än undantag att kidsen blir sjuka. Om du lever i en relation kan det underlätta att ha kommit överens om vem som ska vabba när i förväg så att det inte kommer som en chock att någon måste vara hemma. Ett tips är att dela upp det veckovis, ”den här veckan vabbar du ifall vi behöver det” eller varannan dag. För en del fungerar det bäst att dela upp det på halvdagar. Diskutera fram vad som är smidigast i just er familj.

4. Var noga med handhygienen
Se till att smittorna inte sprider sig. Var noga med att tvätta händerna – ofta! Tänk på att tvätta länge, helst så länge att du hinner sjunga en hel sång.

5. Skippa det dåliga samvetet
Ja, det är kanske jobbigt för kollegorna med den ständiga och plötsliga frånvaron. Men det hjälper ju inte att ha dåligt samvete över det så skippa det helt enkelt.

6. Ladda paddan vid vobb
En del behöver jobba samtidigt som de vabbar, dvs ”vobba”. Då kan det underlätta att ha paddan laddad med roliga filmer och spel för en stunds stillsam och lugn underhållning medan du jobbar.

7. Ta hjälp från andra
Visste du att en närstående som tex farmor eller farfar också kan vaba ditt/dina barn? Spana in hur på försäkringskassans hemsida.

8. Pyjamas hela dagen
Även om det är kämpigt med sjuka kids så finns det en del fördelar med att vabba. Iaf om barnen/barnet bara är lite småsjukt. En av fördelarna är att ni kan gå runt i pyjamas exakt hela dagen. Förutsatt att du har följt råd nummer 2 på den här listan. En annan är att ni slipper stressa upp på morgonen. Mys!

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
Julen före VS efter barn
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

5 smärtsamma saker som sker i badrummet

  1. Amanda skriver:

    Alltså, den kappan är den finaste jag sett! Vart får man tag i en sån? Min dotter måste ha en

  2. Lena skriver:

    Här har vi också varit sjuka i omgångar sen slutet av december, så vi hoppas på en lugnare februari. Men med en 15 månaders och jag gravid med immunförsvar som en 70 åring och jobbar på en förskola, så tror tyvärr inte på att det blir lugnare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..