Spruta i armen och kontroll!

Jag har smitit upp innan Elsa idag och sitter nu nyduschad och dricker kaffe samtidigt som jag jobbar lite innan hon vaknar. Man kan ju tro att klockan är 06 på morgonen eftersom att mini inte har vaknat än men klockan är strax 09! Elsa sov till 9 igår också (förskolan har planeringsdagar så hon har varit hemma). Det är otroligt att hon kan sova så länge! Jag är nästan i chock! Idag ska Elsa och jag till BVC på 1,5-årskontroll och hon ska få vaccin. Jag har fått höra att det är en spruta i armen och att den inte ska göra särskilt ont. Jag tycker att det är oerhört svettigt när Elsa har fått sprutor tidigare även om det har gått över fort. Jag hoppas att det går toppen med sprutan idag och att hon slipper feber av den. Jag har inte kollat upp vad det är man gör på 1,5-årskontrollen men just den biten känns bara otroligt spännande. Elsas utveckling har gått i raketfart och nu springer hon omkring och bygger meningar av tre ord. Tänk att det snart har gått två år sen hon föddes! Det är de snabbaste två åren i hela mitt liv – och utan tvekan de bästa.

Ikväll är jag och Elsa bjudna på tacomiddag hemma hos Johanna. Ibbe ska ut och äta middag med en kompis i stan. Det ska bli supermysigt och kul för Elsbritt att leka med Molly och Mira. Mira och Elsa är nästan exakt jämngamla och jag och Johanna var mammalediga samtidigt. Det var en riktigt härlig tid och vi sågs minst en gång i veckan. Nu blir det mindre sällan med alla hämtningar/lämningar och jobb som har kommit igång för båda.

elsa_apelsin
elsis
Update! Elsa vaknade för en stund sen på ett strålande humör och har nu ätit både gröt och apelsin. Som jag älskar den här lilla filuren! Nu ska vi fixa oss för BVC. Jag såg att Ibbe hade köpt nya kläder till Elsa så det blir till att inviga dom.

  1. Johanna skriver:

    Som jag minns det var 1,5 årsvaccinet lite lömskt. Inga problem när de fick det oxhbikte efter heller. Först 1-1,5 vecka senare kom symtomen med feber och hängighet och höll i sig lika länge… i vårt fall 1,5 v. Hoppas ni slipper biverkning.

    1. Em skriver:

      Hej! De är vAnligt med feber efter 1-2 veckor vid den vaccination, så den kommer inte direkt som andra sprutorna, bara så du vet 🙂 men hoppas hon slipper! 🙂

  2. Så gosiga bilder! Håller med dig om att det är så obehagligt när det är dags för vaccin och sprutor för dem små. Tur att man gör det för en bra sak i allafall! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..