Elsas otroliga utveckling

Elsa och jag var ju på BVC förra veckan på en något försenad 1,5-årskontroll. Jag hade ju hört att det vaccinet man får då inte skulle göra så ont, men E blev superledsen. Jag tror mest att hon blev ledsen för att hon hade så himla kul innan hon fick själva sprutan. Hon var superexalterad över alla roliga leksaker som fanns på BVC-sköterskans rum. Ledsamheten gick dock även väldigt fort som tur var! Elsa pratar ju väldigt mycket, kanske ovanligt mycket till och med. Jag pratade med min pappa igår som sa att han tyckte att det var väldigt härligt att hon pratar så mycket och att hon alltid repeterar sista ordet i varje mening man säger. Till exempel ”Ska vi äta lite mat?” Då säger Elsa ”mat”, ja ni fattar. Jag har verkligen börjat tänka på vad jag säger eftersom att hon repeterar allt och hon har en väldigt bra förståelse. Jag kan be henne om saker så förstår hon vad jag säger, tex ”Elsa kan du hämta dina skor” eller ”ska vi gå ut i köket”. Tänk att hon för mindre än två sen låg i min mage och nu springer hon runt och pratar. Det är helt fantastiskt att få vara hennes mamma och det blir roligare och roligare för varje dag som går.

BVC-sköterskan påpekade att Elsa pratar väldigt mycket. Jag vet ju att det är väldigt individuellt med barns utveckling men när började era barn prata? Elsa sätter ihop tre ord nu, tex ”jag är klar”. Fast oftast är det bara två ord som ”sitta där” eller ”komma hit”. Något som Elsa verkligen verkligen tycker om är musik. Hon älskar att dansa och sjunga, men favoriten är helt klart att dansa. Jag tror att hon har ärvt Ibbes ”absoluta gehör” (som han säger att han inte har, men något åt det håller är det iaf). Elsa sjunger alla sånger i exakt ”rätt” tonart (säger Ibbe, jag hör ju inte skillnaden). Hon och jag sjöng ihop igår och då bytte jag tydligen tonart mitt i sången och då gjorde Elsa också det (sa Ibbe, haha jag har ju som sagt ingen koll). Hon har även en otrolig taktkänsla som märks tydligast när hon dansar och trummar.

image
image
Skärmavbild 2015-06-09 kl. 14.38.30
image
elsa_gungar
image
elsa_regn
elin_george
elsa_fotboll_1
kalas_15
elsa_gar
elsa_greece
torekov
IMG_8394

 1. Så fint skrivet om fina Elsa!
  Min son blir 2 i mars och pratar mest hela dagarna, så härligt att kunna kommunicera med varandra! <3 härom dagen räknade han till 14(!) både jag och hans pappa tappade hakan, haha 😀
  Jag vill också säga att jag alltid uppfattat din och Ibbes relation som stark och fin. <3

 2. Martina skriver:

  Våra 1 1/5 åringar har precis börjat sätta ihop ord. Ordförrådet växer för varje dag dock och det är så roligt! Våran 3åring pratade dock betydligt mer i samma ålder! Det är kul att det är sån skillnad! Småtjejerna har dock mycket bättre koordination och är mycket mer musikaliska.. Så helt olika intressen ☺

 3. Jennie skriver:

  Våran 1,5 åring (2 år, 15 maj) säger ett ord Mamma. Han förstår mycket av det vi säger. Han är motorisk går upp och ner för trappor själv, åker rutschkanan själv, spelar innebandy och fotboll och inga problem att gå i skogen. Längtar tills han börjar prata! Storebror började prata när han var 2,5 år.

 4. Felicia skriver:

  Min tvååring har precis börjat prata i två till treordsmeningar (självklart inte perfekta sådana), så det tog sin tid. Han har länge förstått i princip allt vi pratat om men väntat med att prata själv 🙂

 5. Madde skriver:

  Lilla pluttan, hon verkar sannerligen vara ett litet språkgeni 🙂 Min son på 18 månader babblar mest fortfarande och säger en del ord, men med fel uttal. När han säger ”boll” tex blir det snarare ”Baaauu”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..