6 fördelar med att vabba

IMG_8867

Förkylning, kräksjuka och influensa härjar fritt och det känns som att smittorna aldrig tar slut. Men det finns faktiskt en hel del fördelar med att vabba. Här är 6 bra saker med vabruari! Klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg. 

1. Lek hela dagen
Du kan leka med barnen hela dagen istället för att jobba. Det förutsätter såklart att ditt/dina barn inte är megasjuka, men är de bara lite hängiga så brukar de flesta barn vilja leka. Tävla om vem som kan bygga det högsta tornet av klossar!

2. Inget alarm
Du behöver inte ställa klockan = förhoppningsvis lite sovmorgon. Så skönt att slippa vakna av ett argt alarm. Passa på att mysa en stund tillsammans i sängen innan ni går upp och äter frukost.

3. Glass i stora lass
När man är sjuk får man äta hur mkt glass man vill, det är sen gammalt. Mums! Det gäller även den vabbande föräldern, såklart!

4. Ingen stress
Du slipper stressa iväg för att lämna/hämta på förskolan och kan ha en lugn morgon med en gemensam frukost och faktiskt njuta av en varm kopp kaffe.

5. Disneymaraton
Du kan sträck-kolla gamla Disneyfilmer från din egen barndom tillsammans med ditt/dina kids.

6. Pyjamas hela dagen
En av de största fördelarna är att du och ditt/dina barn kan gå runt i pyjamas exakt hela dagen. Mysigt! Bygg en koja av matbordet med hjälp av filtar och läs sagor tillsammans.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
Julen före VS efter barn
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

5 smärtsamma saker som sker i badrummet
Så överlever du vabruari – 8 tips 

 1. Hanna skriver:

  Det var en bra lista tycker jag!

 2. Jag har fyra barn, trillingar på 3 år och en femåring, och det är rätt sällan våra vabdagar blir så där mysiga som du beskriver. Visst, en del såna stunder har vi haft de senaste veckorna, men vi nog haft betydligt mer av gnäll, kiv och bråk, barn som klättrar på väggarna, tvätthögar som växer, och stress över jobbet där högarna med arbetsuppgifter väntar och deadlines närmar sig medan man själv inte kan göra ett dugg åt det. Men du har rätt, det går att hitta positiva saker i det mesta bara man ger sig sjutton på det. Jag ska försöka bli bättre på att släppa alla krav och försöka göra det bästa av situationen istället.

 3. Helena skriver:

  Jag ÖNSKAR att det där var vår verklighet är mitt barn sjukt är han på jordens sämsta humör och vi ser inte skymten av varken lek eller mys, bara utbrott utbrott utbrott

 4. Alona skriver:

  Delvis håller ej med…pga beror på situationen varför man vabbar…om barnen har kräkningar där finns stress, ingen riktig mat, men om filmer och pyjamas håller jag med om och det är mitt favorit del av hela vara hemma med barnen.

  1. Fast hon skrev ju ”Det förutsätter såklart att ditt/dina barn inte är megasjuka,”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..