Hela natten på akuten

Herregud vilken natt och vilken dag. Jag känner mig helt förvirrad och är helt slut. Inatt vid 01 vaknade jag av att Elsa vrålskrek och var helt otröstlig. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen som tyckte att vi skulle åka in till akuten. Sagt och gjort packade vi in oss hela familjen i bilen och åkte till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Sköterskan jag pratade med i telefonen misstänkte urinvägsinfektion så det var det som var fokus när vi kom fram. Vi har varit vakna exakt hela natten och inte förens efter 07 kissade Elsa äntligen! Det var inte alls uvi och läkaren kom in för att undersöka henne. Han började med att titta i öronen och såg direkt att hon har öroninflammation. Så skönt att få svar på varför hon har haft så uppenbart ont. Jag tycker så synd om henni som har haft ont så länge och speciellt på nätterna när hon inte har velat ligga ner. Nästa gång kommer jag veta vad som är fel när hon mår sådär. Det mest irriterande är att Elsa var på vårdcentralen i måndags utan att läkaren såg att hon hade öroninflammation. Är inte det lite konstigt?

Nu har vi fått antibiotika så Elsa kommer bli piggare och slippa ha ont mer. Jag vet själv hur smärtsamt det är med just öroninflammation och mitt hjärta går sönder när jag tänker på hur länge hon har haft så ont. Alla tre har fått sova några timmar på dagen och nu är jag på väg på en gala. Hade det inte varit för att vi har inspelning samtidigt hade jag bokat av och legat hemma i soffan hela kvällen. Ibbe hann åka iväg och handla innan jag stack och har laddat upp med alvedon och isglass. Hoppas Elsa får vara frisk resten av året nu!

IMG_0484
IMG_0490
IMG_0491

Hela nya barnsjukhuset, som för övrigt var superfint var pyntat med hjärtballonger. Elsa fick en alldeles egen ballong när vi skrevs in och var så lycklig. Älskade älskade Elsa, mitt allt. Nu är jag trött och allmänt känslig men HUR gullig är inte hennes lilla tugga på äpplebiten? Den lilla tuggan gör iaf mig helt rörd. Kärlek!

 1. Stackars lilltjejen, finns ju inget som är värre innan man vet varför dom är panikledsna. Hoppas det vänder snabbt nu!

 2. Stackars liten 🙁 usch sånt är verkligen allt annat än roligt. Vår äldsta tjej var ett öron barn som hade öron inflammation stup i kvarten, så med henne var det många nätter jag sov sittande med henne i famnen i soffan. Bara hon som haft det ofta och våra andra fyra har inte alls haft samma problem med öronen.

  Hoppas nu din lilla tjej slipper få detta elände fler gånger. Krya på!

 3. Anna skriver:

  Stackars lilla Elsa, hoppas verkligen hon Kruse på sig snabbt! Att de får ont och börja skrika en stund efter att de somnat och inte vill ligga ner är ett typiskt symtom på just öroninflammation. Skönt för er att ni vet det nu, har de fått en öroninflammation är det ju tyvärr inte ovanligt att de får fler.

  Det där med att sitta på akuten känner jag mig så väl igen i! Är mamma till två barn med astma och kan inte ens räkna antalet gånger vi suttit kvällar och nätter på akuten, kan faktiskt inte ens längre komma ihåg hur många gånger de blivit inlagda och fått stanna kvar en natt eller två. Senast i helgen låg jag inne med minstingen som dragit på sig lunginflammation. Samtidigt är jag så tacksam för den vård vi har i Sverige, Att man för 120:- i avgift på akuten får all hjälp man behöver, sjukhusplats i flera dagar, all medicin som krävs och mat till både mig och barnet. Och för att inte tala om all personal som jobbar och sliter för att hjälpa mitt barn på bästa sätt trots knappa resurser, vilka hjältar!

  1. Anna skriver:

   Haha, krya ska det ju stå! Autocorrect alltså!

 4. Min äldsta son Vincent har haft öroninflammation flera gånger och det är riktigt synd om de små då. Krya på dig Elsa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..