Vi kämpar på!

Vabbandet fortsätter hemma, men Elsa mår äntligen lite bättre. Igår lekte hon massor och verkade inte ha lika ont längre. Hon fick ändå några gråtattacker under dagen men då kom jag på ett trick som hjälper mig när jag har ont i öronen. Om man drar ner och ut örsnibbarna försiktigt från öronen så lättar trycket lite tycker jag. Jag gjorde det på Elsa och hon blev lugn direkt. Jag förklarade för henne att det kan hjälpa att dra lite i öronen och visade hur hon skulle göra. Annars kör vi på med antibiotikan, hostmedicinen och smärtstillande. Det gör ont i mitt hjärta att se henne ha ont, men snart är det förhoppningsvis över helt.

Igår kväll när Ibbe kom hem åkte jag iväg med Angelica och Sanna för att träna en sväng. Jag hade lovat mig själv att inte signa upp mig på något nytt gymkort men nu har jag gjort det iaf. Oftast slutar det nämligen bara med att gymkortet ligger i plånboken och kostar pengar och att jag aldrig går till gymmet. Dock är det ett väldigt billigt kort så det skulle inte vara hela världen om så var fallet även om jag hoppas att jag får in iaf ett pass i veckan nu. Det är lättare när man är flera stycken som drar med varandra.

0C1E73C2-4636-4033-98CB-D0C6ECA044A4
519D1056-40A7-4EFA-BB8E-CCEF0AFD5CA8
IMG_0650

 1. Tesss skriver:

  Som någon annan skrev så ska vitlök hjälpa även vanlig gullök. Goggla det så hittar du!! Hoppas Elsa blir frisk snart.

 2. Ellen skriver:

  Låter jättekonstigt, men skala en vitlöksklyfta och slå in i gasbinda, sätt i örat och tejpa för med kirurgtejp under natten, det funkar jag lovar, prova!! Krya på Elsa

 3. Elle skriver:

  Hej Jessica!

  Kan ni tänka er ta upp dessa frågor i tvillingpodden?
  1: När man har avslag- fungersr vara sjukhusetsbindor eller vilka körde du och Angelica på?

  2: blöjor första tiden? Hur många blöjor går det åt den första tiden?!

  3: sprack ni och hur lång tid tog det tills fiffi var någorlunda normal? !När kunde ni ha sex igen?

  1. E skriver:

   Nu är ju inte jag tvillingpodden men kan svara ändå, kan ju hända att du vill ha fler än ett svar..
   1. Börjar med svar på fråga nr 3, jag sprack, ganska mkt så apotek hjärtats förlossningsbindor var fantastiska! Tjocka och fluffiga. När man läkt (om man får sy mkt dvs) eller inte har behövt sy så räcker det med vanliga stora bindor. Förlossningens bindor tyckte jag faktiskt inte om.
   2. Det bajsades mycket första veckorna, räkna med 8-10 blöjor/dygn minst.
   3. Sprack ganska mycket, djupa vaginala rupturer samt rupturer a 1 cm på vardera sida om urinröret och lite sprickor här och var på köpet (detta räknas inte ens som att grava sprickor, trots att jag skrek vid toalettbesök ca 2 veckor efter FL. sjukt.) hade sex första gången efter återbesöket hos BM som kollade att allt såg bra ut. Du känner nog när du är redo för sex igen. Återbesöket var 6-8 veckor efter FL. Om man slipper problem med sprickor så kan man säkert ha sex tidigare. Använd kondom dock om du fortfarande har avslag med tanke på infektionsrisken. Ett tips om du spricker och behöver sy mkt är att be om xylocain gel att bedöva med, jag fick med mig det hem efter återbesöket på förlossningen. Det gjorde fruktansvärt ont att kissa iom alla sår, så jag smorde in hela härligheten med salvan, räddade mig kan jag lova! Förlåt om jag skrämmer dig på ngt sätt men jag hade önskat att någon faktiskt hade berättat för mig vad det innebär att spricka. Jag har nu 6 månader efter fl fortfarande problem med smärta vid tex sex men enl läkarna kan det ta 6-12 månader att bli återställd…. hade aldrig sett ut så om det var män som födde barn.

 4. Tessan skriver:

  Älskar era träningsbyxor!! vart kommer de ifrån? Blir de genomskinliga vid rumpan (om du förstår hur jag menar) i och med att de är ljusa där?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..