Veckans invägning

Veckan som har gått har jag varit otroligt slarvig med kosten. Jag har ätit vad som har fallit mig in och jag har helt struntat i att räkna/väga maten. Det visar sig på vågen – varje gång! Jag ser också ett mönster som jag verkligen försöker jobba på. Att mitt mående påverkar min kost. Mår jag dåligt äter jag dåligt. Jag ska försöka vända det och jag ser det som ett bra tecken att jag är medveten om min känslomässiga relation till mat. Det är inte så att jag sitter och tröstäter (det har hänt tidigare i livet), utan mer bara att jag tänker ”skit samma, ingenting spelar ändå någon roll”. Jag är dessutom inne i min pms-period och nu är det verkligen dags för mig att boka en tid för att få hjälp med det. Angelica har gjort det och än så länge har det gått för kort tid för att utvärdera hur hon svarar på medicinen, men jag vill också ha hjälp. Jag vill ju ta ut min kopparspiral och byta till en hormonspiral, men jag är även öppen för andra typer av preventivmedel. Jag får helt enkelt rådfråga gynekologen om det.

Vågen visade plus, vilket var väntat efter den här veckan. +1 kilo för att vara exakt. Det är inte hela världen och kommer ju inte som någon chock. Det enda man kan göra när ett plus visar sig om man vill gå ner i vikt är att återta kontrollen över matintaget. För det funkar verkligen! Jag ska inte skriva att jag är pepp på en ny vecka, för det är jag egentligen inte. Det är mycket som är kämpigt just nu, men jag tänker inte ge upp.

Fler invägningar:
Invägningar under 2016
Vecka 2
Vecka 3
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 7

lagergren_vv
Kära kroppen, den här veckan har du gått upp lika mycket som en halv-undernärd dvärgpingvin väger. Jag ska inte vara hård mot dig kroppen, du kämpar på!

 1. Jag har varit lika dan, tror vi tjejer har tendensen att vara mer emotional eaters och det är ju ofta boven i dramat. Tips är att ha saker hemma som du verkligen gillar och som är extra goda men inte så dåliga. Gör rawfoodbollar och ha i kylen, ha bananer i frysen så kan du göra bananglass, ha lite exotisk frukt i kylen osv. Och när det gäller mat, försök hitta enkla riktigt goda rätter som faktiskt är nyttiga så känns det lika naturligt att laga dem som något dåligt.

 2. Lollo skriver:

  jag mådde så jäkla dåligt till och från och tillslut kändes allt bara såå jävla piss och då gick jag äntligen till läkaren !! Mitt humör svängde på 1 sekund och min sambo fick stå ut med mkt tjat, grin och skäll ! Var även otroligt stressad med ångest !! Iaf så fick jag citalopram utskrivet både för ångest och pms och det har verkligen hjälpt mig så mkt !! Och med kärleken så såg jag i en annan kommentar väldigt bra råd.. Känner du att det finns någon kärlek där så är det förmodligen värt att kämpa !!

 3. Johanna skriver:

  Heja dig!
  Får man komma med ett råd? Jag är 10 år äldre än dig och har varit i samma sits som du i mitt förhållande. Jag vägde för och nackdelar med att gå isär men kunde inte välja. Tillslut frågade jag mig själv om jag älskade den där mannen på riktigt under allt vardagstjafs. Var han en fin och bra person som jag trivdes med? ( och kände mig sugen på ibland?) svaret blev ja och jag valde att kämpa för mitt förhållande. Nu har vi varit tillsammans i 15 år och vi är väldigt lyckliga och det har varit sååå fint att dela allt med våra barn. Kunna glädjas tillsammans när det går bra för dem och se dem utvecklas. Jag är så glad att jag stannade! Han är min bästa vän. Man ska inte stanna till vilket pris som helst men om det finns en grundkärlek så är den värd att kämpa för.
  Du och din syster är fantastiska! Lyssnar på er varje vecka. Det kommer att lösa sig för dig och ibbe på bästa sätt.

  1. Johanna skriver:

   Så himla fint skrivet. <3

 4. Susanne skriver:

  Heja! Glöm aldrig att vara snäll mot dig själv, du är din egen allra närmsta kompis.. kram!!,

 5. Evelina skriver:

  Kärlek till dig , allt har sin tid! ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..