När man får väcka henni…

Inatt sov jag och Elsa tillsammans i vår säng, Ibbe har inspelning idag och han gick upp supertidigt imorse så han fick sova ostört i Elsas rum. Elsa sov heeela natten för första gången på flera veckor. Så himla skönt för både henne och mig! Vid 06 vaknade hon och kröp nära mig med sitt lilla ansikte mot mitt ansikte. Bästa stunden på hela dagen! Sen somnade hon om och mitt alarm ringde vid 07 och utan att Elsa vaknade smet jag upp och duschade och drack kaffe. Vid 08 var jag tvungen att väcka Elsa för att vi skulle hinna iväg i tid till förskolan. Hon blev helt överlycklig av all snö som fallit under natten och ännu gladare när jag sa att hon ska få gå till förskolan. Igår när Ibbe lämnade henne på förskolan hade hon varit jätteglad och sprungit in.

I mars har vi utvecklingssamtal på förskolan och det ser jag fram emot så mycket! Det ska bli intressant att höra om de uppfattar Elsa på samma sätt som vi gör. Sedan hon började på förskolan har hon utvecklats enormt mycket och det är så roligt att få se alla hennes små framsteg. Hon pratar som ni vet väldigt mycket och mer och mer säger hon saker som hon tänker istället för att repetera det jag säger, även om favoriten fortfarande är att repetera det sista ordet i varje mening som någon säger. Igår efter middagen satt Elsa och tittade på film och så frågade jag henne om hon ville gå och sova. Då svarade hon ”Titta klart”. Haha, hur gulligt? Jag har sagt det förut, men säger det igen. Hon är utan tvekan det bästa som har hänt mig!

elsa_bebis
En av de bästa sakerna Elsa vet är musik! Imorse spelade jag Lisa Ajax mellolåt för henne och då trummade hon i takt med grötskeden i sin skål. Här var vi på Astrid Lindgrens värld i somras och det var show vid Pippis hus. Elsa var eld och lågor och dansade till sången om Sjörövar fabbe farfars far.
elsa_bebis_3
Jag kan sakna min mammaledighet även om jag aldrig var 100% ledig. Jag och Angelica och kidsen var ute på en långpromenad varje dag. Vi gick ofta ner till en damm och matade änder. Så mysigt och nu längtar jag mer än någonsin till sommaren.
elsa_bebis_2
Den här bilden är från min födelsedag i september. Elsa var överförtjust i fruktfatet som Ibbe hade ordnat. Och ballongerna! Elsa älskar verkligen ballonger.
elsa_bebis_4
Det här är en av mina favoritbilder på Elsius. Jag älskar hennes uppsyn på den här bilden. Det borde nästan vara lag på att skaffa fler barn när man får en så här gullig unge, haha!

  1. Jaa, visst är det mysigt att gosa med sin lilla på morgonen. Vi har vår yngsta sovandes mellan oss varje natt. Jag tycker det är så mysigt. Jag försöker få min man att förstå att detta är bara ones in a lifetime! även om han också tycker det är mysigt, men han vill ju såklart mysa med mig också :D. Några år har man med dom små på det sättet, helt klart värt att ta vara på! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..