12 saker du behöver veta INNAN du skaffar barn

vaggmalning
Lite sömn, samma film om och om igen och ett organiserat kaos. Det finns vissa saker som alla som funderar på att skaffa barn bör veta. Här är 12 av dom! Klicka gärna på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg. 

1. Alla barn behöver olika
Vad ett barn behöver kan skilja sig rejält från vad ett annat barn behöver. Och det som fungerar ena dagen kanske inte alls fungerar nästa dag.

2. Alla utvecklas i olika takt
Vad som är normalt och inte skiljer sig också från barn till barn när det kommer till utveckling. Ditt barn är varken ”tidig” eller ”sen” med något. Ditt barn är sitt eget och gör allting i sin egen takt. Jag önskar att någon hade sagt till mig att jag skulle ta det BVC sa med en nypa salt och inte hetsa upp mig.

3. Ta inte allt så allvarligt
Försök att ta saker lite lättsamt och med humor. Det kommer komma många faser i ditt barns liv där en stor skopa humor behövs.

4. Ställ in dig på lite sömn
Alla barn sover olika men gemensamt för de flesta är att sömnen kan bli rätt upphackad. Ta lärdom från militären och lär dig sova när som helst, hur som helst och VAR som helst, när tillfälle ges. Av egen erfarenhet hade det varit toppen om man kunde gå och dra vagnen och sova samtidigt…

5. Stå på dig!
Ditt barn kommer att testa dina gränser. Ha tålamod och håll fast vid dina gränser. Barn behöver gränser och riktlinjer för att bli trygga och för att lära sig vad som är rätt och fel.

6. Jämför dig inte med andra
Det gäller både dig som förälder och ditt barn. Du är inte en sämre förälder för att du inte gör egen barnmat som någon mamma i din mammagrupp. Ditt barn är inte sämre för att hen inte pratar lika mycket som de andra barnen i samma ålder.

7. Tystnaden är talande
Om du befinner dig i ett annat rum än ditt barn och det plötsligt blir väldigt tyst så är det förmodligen något litet hyss på gång. De finaste väggmålningarna skapas oftast under total tystnad.

8. Lär dig älska det repetativa
Barn älskar att göra saker eller se på saker om och om och om igen. Det finns knappt något stopp på det. De kan se samma film flera gånger i rad utan att tröttna. Lär dig att se saker med nya ögon varje gång, kanske upptäcker du något du inte sett förut? Who am I kidding?! Haha, det är inte alls kul att se samma film mer än max en hel gång men du kommer att bli tvungen till det ändå.

9. Tänk på vad du säger
Barn hör allt och snappar upp minsta lilla ord. Tänk på vad du säger – annars kan opassande ord dyka upp i väldigt opassande situationer.

10. Lär dig omfamna kaoset
Du kan inte styra vinden, men du kan reglera seglet. Var flexibel och lär dig att älska ett organiserat kaos.

11. Välj dina strider
Var bestämd med de viktiga sakerna men var flexibel med allt annat. Det gäller även strider med din partner.

12. Kärleken är enorm
Den kärleken som du upplever från ett barn är obeskrivlig och helt enorm. Den går inte att mäta och den är som ingenting du har upplevt tidigare. Att vara den viktigaste personen i någon annans liv är helt fantastiskt.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

6 fördelar med att vabba
Julen före VS efter barn
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

5 smärtsamma saker som sker i badrummet
Så överlever du vabruari – 8 tips 

 

Inspo från powerofpositivity.com

  1. Åh, jag börjar ändå längta tills min första kommer ut! Min största fasa just nu är alla sjukdomar. Att vabba, alltid. Usch!

  2. Karo skriver:

    Och tänk på att de blir tonåringar…

  3. Cissi skriver:

    Den där listan tror jag många behöver läsa . För att förstå att man inte behöver hetsa så mycket! Tack för listan/ en mam to be

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..