Hon kan själv!

Inatt fick alla tre sova hela natten så alla vaknade rätt tidigt och var pigga. Jag fick dock somna om en extra timme vilket var välbehövligt eftersom att jag fortfarande inte är riktigt kry. Solen sken på morgonen och vi bestämde oss för att gå till lekparken. På vägen dit plockade vi upp Angelica och Alice som också var sugna på att leka. Väl på plats hoppade både Alice och Elsa runt och lekte med lite olika saker. Favoriten idag var helt klart rutschkanan. Den är stor och rätt brant och jag trodde inte att Elsa kunde åka själv i den. Jag åkte med henne en gång men sen frågade jag om hon ville åka själv och det ville hon – och kastade sig runt på mage och åkte ned med fötterna först. Jag är livrädd att hon ska slå sig och är nog i försiktigaste laget när det kommer till Elsa. Dock ramlade hon iaf sen fast i en liten karusell och bet sig i tungan så att det började blöda. Det går ju såklart inte skydda henne från allt, och hon lär sig ju bara av att prova själv.

När vi var på utvecklingssamtal på förskolan pratade vi om självständighet och både jag och Ibbe sa att vi nog väldigt ofta hjälper Elsa med tex påklädning och sånt. Mest för att det går snabbt på morgonen, men också för att jag inte visste att hon faktiskt kan klä på sig själv. Det blir helt enkelt till att öva för mig och Ibbe på att låta henne göra saker själv. Hon kan så mycket mer än vi tror, vi måste bara låta henne prova! Nu ska jag hoppa ner i sängen och passa på att vila när Elsa sover sin lunchvila. Hon somnade så fort jag la ner henne i sängen, trött efter förmiddagens äventyr som avslutades med korvgrillning på altanen. Supermysig start på den här lördagen!

elsakana5
elsa_kana1
elsa_kana2
elsa_kana3
elsa_kanak4
elsaalice

 1. Hej. Vart är Elsas fina ytterkläder ifrån?

  1. Hej! De är från en butik som heter SMILE. Fodrad galon till superpris om jag minns rätt! 😀 Kram J

 2. Det där är en gammal myt som inte riktigt stämmer… JA, du har rätt i att virus (som är boven bakom de flesta förkylningar/influensor) trivs i kyla (dock inte de flesta bakterier). Men då måste kroppens temperatur understiga 35 grader ☃️ Osannolikt vårdagar när solen värmer på under någon timmes lekplatshäng ⚽️

  Vet du en annan sak? Man kan säga saker på olika sätt, men förhoppningsvis är du ung (>20) och kan skylla på det (och lära dig med erfarenhet)…

 3. Det där med att låta de klara sig själva, försöka och till och med visa att de kan är faktiskt en utmaning ibland. Jag har varit likadan. Nu är Vincent lite större, men jag kommer fortfarande på mig med att ”göra åt honom”. Knas! Något att öva på som sagt 🙂

 4. Så mysigt med lekdag ute :).

  Det är spännande det där med vad barn klarar på förskolan och vad man som förälder hjälper barnen med :D. Barnen kan så mycket som man inte får chansen att se när de är på förskolan :). Jag minns dock en omvänd sak när jag kom till förskolan och skulle hämta sonen vid lunchtid. Han var 2,5 och satt med pipmugg och haklapp. Så jag sa, använder du pipmugg här? Personalen bara; DRICKER han ur vanligt glas hemma? Och jag, ja det har han gjort i över ett åt minst :). Då fick han dricka ur vanligt glas och slapp haklappen med :-p. Han började förskolan vid 2,5 år kanske jag ska tillägga också. 🙂

 5. Hanna skriver:

  Det här med mössa på små barn? Inget ni hört talas om? Ett litet tips till dig som absolut inte vill vabba. Klä er ordentligt för att inte kyla ner kroppen och låta basiller och virus frodas.

  1. Lisa skriver:

   Hahahaha Hanna! Har du hört talas om barn som sliter av sig mössan? OCH vantarna?! Inte? Upp med hakan, sprid kärlek. Hej på en stund!

  1. Elin skriver:

   Haha! För jag antar att du skojar. Är 10 grader i Stockholm idag… du kanske bor i norra Sverige?

  1. Sara skriver:

   Väldigt dryg kommentar. Det här med att små barn sliter sv sig mössan, hört talas om det? Eller att det kanske är lite varmare där de är än där du befinner dig? Hört talas om det?

  1. Det där är en gammal myt som inte riktigt stämmer… JA, du har rätt i att virus (som är boven bakom de flesta förkylningar/influensor) trivs i kyla (dock inte de flesta bakterier). Men då måste kroppens temperatur understiga 35 grader ☃️ Osannolikt vårdagar när solen värmer på under någon timmes lekplatshäng ⚽️

   Vet du en annan sak? Man kan säga saker på olika sätt, men förhoppningsvis är du ung (>20) och kan skylla på det (och lära dig med erfarenhet)…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..