När syresättningen sjunker…

Idag när jag vaknade mådde jag sämre än alla andra dagar den här veckan. Därav min frånvaro härifrån. Jag ringde min mamma som sa att det var dags för mig att uppsöka läkare eftersom att det väste och bubblade på mina utandningar. Jag har känt att det har gått upp och ner med hostan/förkylningen hela veckan men imorse kände jag mig riktigt klen. Jag ringde läkaren och fick en tid nästan på en gång och väl hos läkaren så lyssnade han på mina lungor och sa ”ja, jag tror att du har lunginflammation”. Där och då blev jag sjukare än sjukast. Det kändes som att min syresättning gick ner till under minst 80% och att jag skulle bli inlagd vilken sekund som helst. Läkaren sa att han bara ville bekräfta vad han trodde med en snabbsänka och jag gick ynklig som jag var ut till labbet och tog ett blodprov – som inte visade nånting. Jag har inte alls någon lunginflammation. Jag har en klassisk och seg skitförkylning och jag fick hostmedicin utskrivet. Jag har legat i sängen nästan exakt hela dagen och vilat, men släpade mig ut på en promenad för att få lite frisk luft. Det gjorde mig gott!

Nu mår jag så mycket bättre! Jag hann se framför mig att jag skulle vara sjukskriven minst en månad för alla vet ju att lunginflammation inte är att leka med och att man blir fysiskt nedsatt i en evighet. Jag hade lunginflammation för ett antal år sen, den smittsamma sorten, Angelica var sjuk samtidigt i samma sorts lunginflammation och då syresatte vi oss för dåligt så både jag och Angelica fick ligga på vårdcentralen och inhalera samtidigt. Nu var så alltså inte fallet och det känns hur skönt som helst. Jag ska äta middag nu sen hoppa i säng och försöka få minst 10 timmars sömn så mår jag nog ännu bättre imorgon. Hoppas att du har haft en fin helg! Här har det varit helt fantastiskt väder!

lever
Im alive!

 1. Hilda skriver:

  Blir lite upprör när jag läser. Att lyssna på lungorna är ju det viktigaste och isåfall ta en lungröntgen. Jag har i flera år drabbat av en bakterie som heter mycoplasma och även fått lunginflammation av den. Den visar inget på sänkan utan man får göra en särskild odling. Penicillin hjälper inte heller utan det måste vara antibiotika. Tycker det är oerhört märkligt att läkaren tror att det är lunginflammation när hen lyssnar på lungorna men sen luktar blint på sänkan. Nä ring tillbaka och säg att du vill göra lungröntgen eller mycoplasmaodling. Massa kramar till dig

  1. Karin skriver:

   Penicillin är en sorts antibiotika

   1. Hilda skriver:

    Okej men det ska inte vara penicillin utan en annan sorts antibiotika då mycoplasmabakterien saknar cellvägg

 2. Jennie skriver:

  Sedan jag börjat stanna hemma från jobbet vid förkylningar går de över mycket fortare. Tidigare gick jag alltid till jobbet och var då förkyld i sex veckor. Inte värt det! Kram och krya på dig, jag minns när läkaren sade att min halsfluss i själva verket var körtelfeber. Då mådde jag sämst vill jag lova!

 3. Fanny skriver:

  Hade en utdragen förkylning för typ 2 år sen, som gick över till en hosta från h-vetet! Gick aldrig över o ja hostade o hostade, blev sjukare o sjukare, efter ett tag började ja få så ont vid revbenen, till slut efter tjat från familjen gick ja till läkaren, resultatet av att vänta för länge blev dubbelsidig lunginflammation o 3 brutna revben som ja hade hostat sönder! Fatta va ynklig ja kände mig då, o fatta att man kan hosta sönder revben, då har man hostat ganska duktigt! Slutade med att ja blev inlagd på sjukhus då ena revbenet flyttade på sig o höll på att punktera ena lungan, har idag tyvärr ärrvävnad från lunginflammationen på lungorna så ja har förlorat 17% av min lungkapacitet, halvroligt! Så de ja lärde mig är att inte vänta för länge med att gå till läkaren, så går de inte över Jessica kolla upp igen, min snabbsänka var på över 200…

 4. Jag vaccinerade mot lunginflammation i höstas. Kan rekommenderas, har dock aldrig tidigare reagerat mot vaccin det gjorde jag denna gång. Blev helt utslagen, samtidigt tänker jag att hur sjuk hade jag inte blivit om jag inte vaccinerat mig :).
  Skönt att du inte hade det denna gång :).

 5. Karin skriver:

  Efter 5 dagar med ca 38,5-39 graders feber gick jag till min läkare. Lungorna lät fina, trots att jag hosta så jag nästan kräktes och kissade på mig. Han trodde virus, men vi kollade CRP:t ändå, som var 159. Han blev förvånad, jag blev glad för jag tänkte Yes,antibiotika! Då brukar man pigga på sig fortare! Men fick byta sort då den ej funka, vilket den andra gjorde. 9 dagar med feber över 39 grader rekommenderar jag ingen! Men imorn blir det jobb igen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..