Misshandel & rättegång!

Veckans avsnitt av Tvillingpodden berör ett fruktansvärt ämne som jag vet att många känner igen sig i, tyvärr. För x-antal år sedan var Angelica tillsammans med en man som misshandlade henne både psykiskt och fysiskt. Han isolerade Angelica från familjen på väldigt kort tid och gjorde om henne så som han ville ha henne. Jag kände inte igen Angelica under den här perioden och vi sågs väldigt sällan. Hon anpassade sig väldigt mycket efter honom och det spelade mindre roll vad jag sa. Hans vilja var starkare. Jag och Angelica har haft en del perioder i livet ifrån varandra, jag reste en del, jobbade i Norge och Angelica flyttade in till stan och levde sitt liv. Men just den här perioden var vi inte ifrån varandra av egen vilja.

Angelica läser upp en text i podden som jag tycker beskriver situationen väldigt bra och som är otroligt bra skriven. Jag ser fram emot att läsa Angelicas böcker, för jag vet att hon kommer att skriva flera under hennes livstid. Jag ser upp till hennes sätt att skriva på jättemycket. Hur som helst så ledde en specifik kväll av fysisk misshandel till en anmälan som sedan ledde till en rättegång. En vidrig dag på så många sätt. Jag var ett vittne under rättegången men fick veta i efterhand att mitt vittnesmål inte var någonting värt eftersom att jag är Angelicas syster och då per automatik på hennes sida. Det är ett viktigt avsnitt och jag hoppas att ni vill lyssna. Ni hittar avsnittet och alla andra avsnitt på tvillingpodden.se och i appen podcaster.

lagergren_youtube_
Älskade tvilling. Jag kommer alltid att vara på din sida, oavsett vad. Jag tycker att det är så modigt att du vågar berätta om det du har varit med om.

  1. Så himla himla fint skrivet! BRA avsnitt! Men hemsk story. Kram <3

  2. Majda skriver:

    Ni är underbara och Angelica så stark som berättar sin historia
    Ta gärna del av mitt senaste inlägg och kommentera dina tankar kring ämnet
    https://majda.vimedbarn.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..