Våffeltårta – recept!

Inför våffeldagen har jag och Angelica skapat en våffeltårta deluxe! Vi passade även på att spela in ett klipp till vår youtube-kanal, Tvillingarna Lagergren, när vi gjorde tårtan. Det kommer upp imorgon! Jag tycker att det funkar fint att göra våfflor med mix men det är så himla lätt att göra egen smet så det gjorde vi nu. Här är receptet:

Grundrecept våfflor
6 portioner

200 gram smör el margarin
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 ägg
1 1/2 bakpulver
3 dl kallt vatten

Gör såhär: 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Tillsätt matfett och vatten. Grädda våfflorna i våffeljärn. De håller sig extra frasiga om du lägger dem på galler efter gräddning.

Dekoration och fyllning:
6 dl grädde
Valfri mängd hallonsylt
Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Valfria frukter och bär

Gör såhär: 
Varva våfflor med grädde och sylt och lägg extra grädde längst upp. Toppa med massor av bär och frukter. Mums!

vaffla7
vaffla2
vaffla8
vaffla3
Jag pudrade lite florsocker på bara för att det är så fint!

LOADING..