Att bli osams om känslomässiga saker

Jag gillar verkligen inte att tjafsa och bråka. Jag får ont i magen av det. Vem gillar ens det egentligen? Ibland uppstår tjafs i vår familj som grundar sig i känslor och känslomässiga värderingar, där det egentligen inte finns något rätt eller fel. Då är det oftast så himla svårt att komma till ett avslut i en diskussion. När man helt enkelt tycker olika. Idag är en sådan dag där och jag och I tjafsar via sms. Jag hatar det. Jag hatar att bråka och jag hatar att vi tycker så olika om saker som gör mig ledsen. Nu har jag bara släppt det och tänker inte fortsätta diskutera det vi tjafsar om, vi kommer ingenstans och det förstör bara bådas fredag. Ibland är det nog bara bra att släppa saker, men jag tror också på att komma fram till lösningar som fungerar för båda. I vårt fall verkar det svårt. Hur gör ni för att komma vidare när ni tycker olika?

Nog om bråk! Idag är det fredag och det är ju en härlig dag! Jag och Angelica har lite möten i stan och sen ska vi förbereda för morgondagens Russebuss-fest. Det ska bli så kul med fest och jag har bokat hotell i stan. Elsa ska vara hos min pappa och på söndag ska jag äntligen få träffa en av mina närmsta vänners bebisar. Jag har helt klart en härlig helg att se fram emot! Hoppas att din fredag har börjat på bästa sätt och att du också har saker att se fram emot i helgen.

IMG_2323

 1. Om det inte handlar om att någon har rätt eller fel så försök att finna en genuin önskan att förstå den andres känslor. Det blir ofta så att man vill hävda sin egen rätt till en känsla genom att förminska/slå ner/inte ta till sig vad den andra personen säger. Kan ni göra upp någon slags ”plan” för hur ni ska vara osams. 1) Vad får ni ”bråka/tjafsa” om? (Stora saker, små saker, olika vanor etc)
  2) När får nu bråja/tjafsa? (Vissa tidpunkter är asdåliga tex alltod när barnet är med, när någon precis ska gå hemifrån, någon ska ha ett extra viktigt möte etc)
  3) Hur och var får ni b/t? (Tex inte via sms/telefon/i sovrummet/vid matbordet)
  Att bråka/tjafsa i sig behöver ju inte vara dåligt. Men om man inte lär sig som par att bli ett team och komma vidare i kommunikationen så blir det att prata runt i cirklar.
  Hoppas ni hittar en väg som blir rätt för er genom det här jobbiga. Det är verkligen skittrist och tufft när ens förhållande svajar.

 2. Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 3. Hopps det löser sig☀️
  Kika gärna in på mig blogg där jag skriver om bebismode och livet som 21 år och ensamstående till en nyfödd❤ Kram

 4. Antingen får någon av er eller båda kompromissa. Eller så gör man som båda vill. Beror ju på vad det är för något som ni har meningsskiljaktigheter om. Sen behöver man ju inte ändra åsikt bara för att man gör som partnern vill, men man kanske kommer fram till att just den grejen inte spelar så stor roll. Och att inget spelar lika stor roll som att man älskar varandra och bara vill att ens partner är glad, lycklig och mår bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..