Om Jack inte hade dött…

jack

En av mina absoluta favoritfilmer
genom alla tider är utan tvekan Titanic. Jag minns när den kom, jag var 12 år och gick i sexan. Vi var ett gäng tjejer som brukade sitta i musiksalen i skolan och sätta på soundtracket till filmen och sitta och gråta i en ring. Det var speciellt ”My heart will go on” som gick på repeat. Det räckte att jag hörde introt till den låten så började jag gråta. Jag tänkte på Jack och på Rose. På deras smärtsamt fina kärlek till varandra och att de aldrig fick en chans till ett liv tillsammans. Dessutom var jag helt orimligt kär i Jack Så kär så att det gjorde ont i mitt lilla bultande tonårshjärta.

Det gick ett rykte ett tag att det skulle komma en uppföljare på Titanic där det visade sig att Jack inte alls dog. Att han hade flutit iland på någon ö och blivit räddad. Att han sen skulle hamna på ett sjukhus där Rose börjat jobba som sjuksköterska och att de skulle mötas igen. Det kom aldrig någon uppföljare vad jag vet. Men om jag ska spåna fritt så tror jag att detta hade hänt om Jack inte hade dött:

1. Svartsjuka
Vem är den nakna kvinnan på porträttet Jack? Rose hade garanterat känt sting av avundsjuka när hon hela tiden hade upptäckt nya nakna kvinnor i Jacks ritblock. Varför skulle det inte uppstå sådan kemi med en annan kvinna så som det gjorde med henne på kryssningen?

2. Saknaden av familjen
Även om man kanske vill klippa navelsträngen till sina föräldrar hade Rose säkerligen ångrat att hon sagt upp kontakten med sin mamma på det sättet.

3. Ekonomiska svårigheter
Efter ett tag hade Rose slutat se på Jack genom ett rosa filter och tröttnat på att han inte drog in några pengar till familjen. Det hade börjat gnaga i Rose att hon ständigt fick ta av arvet för att täcka upp efter Jacks misslyckade pokerturneringar. Att säga att man har tur i spel funkar inte riktigt bara för att man råkat ha en bra hand en gång.

4. Rose gnäll
Att klaga på småsaker när man har allt man kan önska sig och lite till kan sticka i ögonen på någon som inte har det lika bra ställt. Jack har hankat sig fram på jorden och levt på luft och vatten sedan han var 15 år gammal och att då få höra någon gnälla om att teet är för varmt eller badvattnet lite för kallt är ingen hit.

5. Samma historier om och om igen
Eftersom att Jack och Rose träffades när de var så pass unga så hade de inte hunnit med att uppleva allt för mycket innan de träffades. Efter ett tag tröttnar Rose rejält på att höra om Jack och Fabrizios ”tokiga upptåg” några mil norr om Chippewa Falls. Jack är som en skiva som har hakat upp sig.

6. Charmiga drag blir till störningsmoment
Sånt som de först tyckte var härligt med varandra blir till rejäla störningsmoment. Att Jack inte kan sluta spotta snorloskor överallt eller att Rose drar hem nya tavlor stup i kvarten så att hemmet ser ut som ett museum.

 1. Hanna skriver:

  Haha, vilket roligt inlägg!

 2. Petra skriver:

  Haha ! Ja smekmånaden tar slut någon gång helt klart. Har du sett filmen ”Revolutionary road” ? Den känns faktiskt lite ”Titanic 10 år senare ”:-)

  1. Åh, nej jag tror inte jag sett den!! Tack för tips! 😀 Kram J

 3. Sanna skriver:

  Helt fantastiskt inlägg, älskar sådana här livsviktiga funderingar. Nu ska jag fundera vidare på samma tema❤

 4. Haha vilket härligt inlägg! Det skrattet behövde jag;) allt är inte rosaskimrande jämt:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..