Därför är ett till barn inte aktuellt

Jag fick frågan om varför jag ofta skriver att det inte är aktuellt med ett till barn just nu. Och om det hade att göra med att jag har väldigt mycket jobb för mig. För er som följt mig ett tag här i bloggen och kanske även i Tvillingpodden så vet ni att jag och Ibbe inte är på den bästa av platser rent relationsmässigt just nu. Att skaffa ett till barn just nu är därför absolut inte aktuellt. Det har ingenting med mitt jobb att göra. Tvärtom skulle det gynna min statistik och mina siffror enormt om jag blev gravid nu. Jag känner att ett barn nummer två måste vara efterlängtat av båda parter, ett gemensamt beslut osv. Och med det menar jag inte att jag vill ha barn nu och Ibbe inte vill det. Vi är två om den här relationen och ett till barn skulle inte rädda relationen” som jag vet är ett ganska vanligt fenomen när man har det lite skakigt. Nej, jag tror på att reda ut problemen, bli bättre på att kommunicera med varandra, oavsett hur utgången blir i just den här relationen.

Jag har valt att vara öppen med er om vår relation till en viss del. Men vi är ju som sagt två personer i den här relationen, och tre personer i familjen och av hänsyn till min lilla familj så berättar jag inte allt. Jag kan förstå att det blir jobbigt ibland för partners som lever med bloggare/offentliga personer som skriver öppet om sina känslor och tankar. Ibbe har inte påpekat att jag skriver om oss, men jag respekterar ändå något form av privatliv. Jag hoppas och tror att allt kommer att bli bra till slut, eller vet ni? Jag vet att allt kommer att bli bra till slut, hur det än blir. Det ordnar sig alltid, på ett eller annat sätt.

IMG_8765
Det blir ju inget bröllop i sommar som det var planerat, men livet går vidare ändå. Ibland blir det helt enkelt inte som man hade tänkt sig.

 1. Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 2. Jennie skriver:

  Stor kram, hoppas det blir bättre snart. Lyssna på magkänslan. Lyssna alltid på magkänslan. ❤️

 3. M skriver:

  Hej! Ver egentligen inte varför jag skriver men vill ändå säga att vad ni än väljer för väg så kommer det att bli bra. Man klarar sig igenom det man absolut aldrig trott o hittar lösningar längs vägen.. jag har just gått (och går) igenom den värsta perioden i mitt. Jag skulle gifta mig i augusti, vi var mitt i bröllopsplanering, har två små barn, renoverade ett hus och för 3 månader sen kom han hem oxh berättade att han inte vill leva med mig längre.. det kom som en chock, jag har inte misstänkt eller förstått att han känner såhär alls. Jag är fortfarande mitt i allt, men för varje dag som går blir det lite lättare att andas.
  Ta all hjälp du/ni kan få för att rädda er relation, vi gick på familjerådgivning efteråt, men det var för sent.. kämpa så länge du orkar oxh känner att det är värt det!

 4. Ylva skriver:

  Kämpa på! Vi har det väldigt tufft nu 4 månader efter andra dotterns födelse. Vi bråkar mycket och min man orkar inte med att jag är arg. Efter senaste bråket då även hans mamma blev indragen tror han att han vill skiljas. Jag börjar snarare tro att jag har fått förlossningsdepression och är så ledsen och svag nu och försöker övertala honom till parterapi. Allt jag vill är att han ska vara den starka när jag tar alla nätter och som längst varit från dottern i två timmar. Skriv gärna hur du tycker er terapi är. Hjälper det? Går ni individuellt också? Kramar

  1. M skriver:

   Hej! Ver egentligen inte varför jag skriver men vill ändå säga att vad ni än väljer för väg så kommer det att bli bra. Man klarar sig igenom det man absolut aldrig trott o hittar lösningar längs vägen.. jag har just gått (och går) igenom den värsta perioden i mitt. Jag skulle gifta mig i augusti, vi var mitt i bröllopsplanering, har två små barn, renoverade ett hus och för 3 månader sen kom han hem oxh berättade att han inte vill leva med mig längre.. det kom som en chock, jag har inte misstänkt eller förstått att han känner såhär alls. Jag är fortfarande mitt i allt, men för varje dag som går blir det lite lättare att andas.
   Ta all hjälp du/ni kan få för att rädda er relation, vi gick på familjerådgivning efteråt, men det var för sent.. kämpa så länge du orkar oxh känner att det är värt det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..