Botox hos Akademikliniken

Det här inlägget är i samarbete med Akademikliniken

Vår första behandling hos Akademikliniken var två hudbehandlingar. Jag gjorde en Pure Retinol Peel och Angelica gjorde en behandling med Dermapen. Du kan läsa mer om de behandlingarna här och här. För lite mer än två veckor sedan gjorde jag och Angelica vår andra behandling hos Akademikliniken, en botoxbehandling i pannan. Nu har den uppnått full effekt och jag är supernöjd med resultatet. Jag har gjort botox i pannan förut hos just Akademikliniken och det blev lika bra den här gången. Det bästa med den här typen av behandling är att min spänningshuvudvärk har försvunnit. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag gillar att pannan är helt slät och att min ”bekymmersrynka” är borta.

Jag vet att det finns många myter kring just botox och därför har jag tagit hjälp av injektionssköterskan Therese från Akademikliniken som har svarat på en del frågor om just det. Det är Therese som har utfört våra botoxbehandlingar.

5 myter om botox

”Botox är ett farligt nervgift”
– Nej det är inget nervgift för det injiceras i så små doser, så det kan inte klassas som ett gift.

”Man ser stel och onaturlig ut efter en behandling”
– Inte om du går till rätt behandlare, vissa önskar att bli stela och andra vill ha mimik kvar och då kan man lägga en lägre dos.

”Läpparna blir ankläppar av botox”
– Det är skillnad på botox och fillers. Botox är ett muskelavslappnande läkemedel medan fillers är en volymgivande gel. Man kan ha botox i läppen som fillers men då lägger man i överläppen men då för att motverka rökrynkor. Det ger inte en fyllighet som fillers gör.

”Botox kan bara användas i ansiktet”
– Nej. Det kan till exempel användas mot överdriven svettning i armhålor och händerna.  Det går även att använda botox i käkmusklerna mot tandbitning. Inom sjukvården används det mot musklerspasmer.

”Alla muskler i ansiktet påverkas när du injicerar botox”
– Nej, det botoxen gör att den bryter kommunikationen mellan muskel och nerv där den injiceras. Den skadar alltså inte muskler eller nerver.

FRÅGA: Vilka risker finns det med botox? 

SVAR från Therese från Akademikliniken som jobbar som sjuksköterska: Det talas ofta om neurotoxin som ett nervgift men detta är inte sant. Neurotoxin kan vara farligt i extrema doser men på det sätt som det används inom svenska skönhet- och sjukvården är riskerna mycket små. Dock är det viktigt att gå till en duktig behandlare som kan ansiktets muskulatur, hos oss på Akademikliniken är alla injektionssköterskor certifierade behandlare. 

jess
jess2
 Innan Therese injicerade botox ritade hon ut var på pannan hon skulle sticka.

jss3
Själva sticken kändes absolut, men det gick fort över.

Jag vet att många även har starka åsikter om botox så jag tänkte försöka förklara på bästa sätt varför jag har valt att göra det.

FRÅGA: Varför gör du botox? Du är ju ung!
SVAR: Ja, jag är absolut inte lastgammal, men jag är heller inte superung längre. Jag gillar att inte ha en ”bekymmersrynka” mellan ögonbrynen och nu slipper jag det. Ett stort plus är dessutom att min spänningshuvudvärk har försvunnit tack vare botoxbehandlingen.

FRÅGA: Gör det ont?
SVAR: Ja, men det går över väldigt fort. Det är några små stick och sen är det över.

FRÅGA: Är du inte rädd att bara göra mer och mer och mer?
SVAR: Nej, det är jag inte. Jag är nöjd med mig själv, men förbättrar det som förbättras kan med små små ändringar.

FRÅGA: Känns det inte hemskt mot dina föräldrar att ändra ditt utseende?
SVAR: Nej, jag tycker inte att jag ändrar mitt utseende på det sättet. Det här är dessutom ingen permanent förändring, även om jag inte har något emot det heller. Jag tycker att det måste få vara upp till var och en vad man vill göra med sitt utseende.

Rekommenderar du botox till andra?
SVAR: Jag kan absolut rekommendera det, men jag skulle aldrig uppmana någon annan till att göra något form av skönhetsingrepp. Om man vill göra botox eller fillers så tycker jag att man ska läsa på om det ordentligt innan, och sedan besöka en seriös klinik för en konsultation. För mig var det väldigt viktigt att det var en seriös klinik med utbildad personal som genomförde min botoxbehandling.

arg_
forvanad
Före till vänster, efter till höger. Efterbilderna är tagna lite mer än 14 dagar efter injektionerna. Läs mer om botox på akademikliniken.se. Här är en film från när vi gjorde botox och den visar även hur det ser ut från dag 1-14.

  1. Madde skriver:

    Gillade inte det här inlägget/samarbetet.

  2. Hanna skriver:

    Jag får lite dålig känsla av det här inlägget.

  3. Jag är också sugen på att testa!
    Hade varit bra om hon från kliniken hade svarat på vilka riskerna är… otroligt luddigt svar nu.

  4. Vill också göra!! Vad kostar det och hur många behandlingar behöver man?:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..