7 saker du ska undvika under hell hour

illustration_humorlista

Timmarna efter hämtning på förskolan kan ibland kallas för ”hell hour”. Barnen är oftast trötta, hungriga och du likaså. Här är 7 saker du ska undvika under de timmarna. Klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg. Illustration: Jessica Lagergren

1. Storhandla
Big no no. Att storhandla med kurrande mage är mataffärernas våta dröm. Du sliter ner både det ena och det andra i kundvagnen bara för att, och de flesta kidsen älskar inte att storhandla precis innan middagstid. Om du verkligen måste handla – följ punkt nummer 4 på den här listan innan.

2. Ta minsta fight
Välj dina strider med omsorg. Kanske är det inte precis just de här timmarna som ni ska ha skärmfri tid eller tjata om att det ligger leksaker framme.

3. Långkok
Skippa den där grytan som måste stå och puttra i flera timmar och ingredienser som måste hackas och strimlas i en evighet. Tacka vet jag falukorv och snabbmakaroner.

4. Lågt blodsocker
Ett tips är att alltid ha en frukt eller två i väskan vid hämtning, både till dig själv och barnen. Ett lågt blodsocker i kombination med trötthet är sällan en härlig kombo.

5. Stora pysselprojekt
En idyllisk tanke kan vara att låta barnen leka med till exempel lera under tiden du lagar mat. Men om du har mindre barn behöver du ha koll på att de inte stoppar leran i munnen och oftast hamnar det lera precis överallt.

6. Gå till lekparken
Det kan verka som en bra idé och för vissa fungerar det säkert bra – väl i lekparken. Men när det är dags att gå hem är det inte många barn som uppskattar att leken är slut och det slutar oftast med gallskrik i vagnen hela vägen hem.

7. Hämta utan vagn
Det kan ju låta som en härlig tanke att ta en promenad hem istället för att släpa på vagnen. Ditt barn tycker att det är kul att gå i sisådär 100 meter sen vill hen bli buren resten av vägen hem, eller vägrar helt enkelt att gå.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

6 fördelar med att vabba
Julen före VS efter barn
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

5 smärtsamma saker som sker i badrummet
Så överlever du vabruari – 8 tips 

  1. Majda skriver:

    Känner inte igen mig alls faktiskt, min 3-åring är på världens bästa humör efter hämtning och vi tar alltid en promenad till lekparken eller affären sedan hem och laga mat medan hon och lillasyster leker tillsammans
    https://Nouw.col/miniochluna

  2. Håller med på alla punkter:)

  3. Karin skriver:

    Oj vad jag inte känner igen mig! När jag hämtar vid 15.30 är min dotter (2,5 år) pigg och glad och inte särskilt hungrig. Vi brukar ha jätteroligt då. Vi går alltid till lekparken. Men storhandla gör jag inte då. Det gör jag helst inte alls med henne.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..