10 saker jag ser fram emot i livet

När livet känns lite upp och ner och hit och dit kan det vara bra att strukturera upp vad man faktiskt tycker är bra. Jag försökte skriva ner vad jag ser fram emot i livet. Livet måste få vara ner såklart, men jag är trött på att det är kämpigt på alla plan samtidigt och det har varit så under en ganska lång tid. Det är kämpigt i relationen, jag har haft inte svårt att hinna med jobbmässigt även om jag just nu känner att jag har kommit i fas. När livet inte blir som man har tänkt sig riktigt så tycker iaf jag om att drömma om en bättre morgondag, så här är 10 saker som jag verkligen ser fram emot i livet.

1. Köpa vårkläder till Elsa
Elsa växer verkligen så det knakar och även om hon kan ha storlek 92 så är vissa tröjor i kortaste laget. Jag ska uppdatera hennes vårdgarderob med en hel del nytt. Det var skönt när Elsa var bebis för då ärvde vi alla Alices gamla kläder men nu har de samma storlek så då blir det inte så mycket ärva längre. Det finns så mycket fina barnkläder ute just nu! Jag älskar pasteller och spets. Jag minns när Elsa var mini och jag ville klä henne mer ”coolt” med bara svart, vitt och grått. Jag har nästan helt gått ifrån det och nu har hon kläder i alla möjliga färger.

kalas_1
Elsa i blandning pastell och cool med trasiga knän. Någon frågade var de här byxorna kommer från, men det är helt vanliga svarta leggings i bomull från Lindex som jag har klippt sönder vid knät. De var redan ett hål där så istället för att slänga eller sitta och laga så klippte jag upp dom.

2. Sång på kullen
Som avslutning i förskolan har de något som kallas Sång på kullen. Det kanske är flera förskolor som har det? Det blir ju Elsas första skolavslutning och jag ser fram emot det så himla mycket. luciatåget i julas var bland det finaste jag någonsin sett och Elsa tyckte att det var så kul. Jag ser fram emot att få se henne sjunga tillsammans med alla sina kompisar. Hon älskar verkligen allt som har med musik att göra. Jag tror att hon har fått det lite från mig, men det mesta kommer nog från Ibbe som jag tror har något form av absolut gehör (även fast han säger att han inte har det). Ibbe är otroligt musikalisk.

elsa_tomte
philip_elsa
Philip och Elsa efter luciatåget. Båda var små tomtar. På Sång på kullen har vi fått lämna in vita t-shirts som de ska trycka något på. Jag tror att temat var Babblarna, men vi får se vad det blir.

3. Premiären av Kolmården
Den första maj är vi inbjudna till premiären av Kolmården. Jag och Elsa ska åka dit tillsammans med min kompis Johanna och hennes dotter Molly. Angelica med familj ska också dit och även Annika med familj. Det ska bli så himla mysigt att bara umgås en hel dag allihopa. Dessutom älskar jag allt som har med djur att göra.

4. Fira min lillebrors födelsedag
På fredag fyller min älskade lillebror 25 år och på måndag kväll ska vi gå ut och äta för att fira hans födelsedag. Han är så klok och fin min lillebror. Jag är glad att vi har fått så fin kontakt nu på ”äldre dar”. När vi var yngre skiljde det så mycket i ålder, men ju äldre alla blev desto mer jämngamla blev vi, om ni förstår vad jag menar. Jag älskar att umgås med mina syskon och jag ska styra upp en spelkväll inom kort. De är de bästa av kvällar. Vi bråkar och skrattar om vartannat när vi spelar spel. Sist spelade vi Risk. Jag hade aldrig spelat det förut och det tog ett tag att komma in i det, men när jag väl förstod så var jag fast. Vi har som tradition i vår familj att alltid ge bort ett sällskapsspel i julklapp som vi sen spelar tillsammans.

IMG_8433
Min fina fina lillebror. Jag är så stolt över honom! Han har verkligen kämpat sig igenom en skithård utbildning och nu har han ett grymt jobb.

5. Inspirationsfrukost på LOPPI
Vi som jobbar på LOPPI har blivit inbjudna till en inspirationsfrukost där en av grundarna, Charlotta, ska berätta om hennes liv och vad som motiverar henne. Jag ser fram emot det så mycket. Både Charlotta och Katarina (ägarna och grundarna till LOPPI) är två stora förebilder för mig. De är drivna, har skinn på näsan och har åstadkommit enormt mycket under deras karriärer.

Sandra_Rogers_Photography_112

Charlotta till vänster och Katarina till höger på vår julavslutning som vi hade tillsammans. Foto: Sandra Rogers

6. Finalen av Talang
Jag fick ett sms för ett tag sen som gjorde mig väldigt glad. En nära vän bjöd in mig till finalen av Talang. Det ska bli jättekul att se själva finalen, men mest av allt ser jag fram emot att umgås med vännen som skickade smset. Det var så längesen vi sågs och hon har flyttat till andra sidan Sverige så nu blir det ännu mer sällan.

7. Bröllop i maj
En av mina närmsta kompisar gifter sig i slutet på maj och det blir ett bröllop på annan ort en hel helg. Jag älskar när man ”drar ut på” festligheterna och startar redan dagen innan för att sedan avsluta med gemensamma aktiviteter dagen efter bröllopet.

vi
Bild på mig och Ibbe från Angelicas och Stefans bröllop 2013.

8. Semester i Torekov
Vår familj har ett sommarhus i Torekov som just nu byggs klart. Vi var där nere förra sommaren och bodde i ett likadant hus och det var helt fantastiskt. Jag har inte hängt så mycket i Skåne och det är verkligen på tiden att ändra på det. Det är så vackert! Under min uppväxt har vi mest varit på Gotland eller utomlands.

image-12
jessicaelsa
torekov_
torekov_13
Förra sommaren i Torekov. Elsa badade med skräckblandad förtjusning. Gud vad jag längtar efter sommaren nu. Jag älskar verkligen svensk sommar med grill, bad och att åka båt.

9. Resa till Grekland
Min kusin som bor i Grekland gifter sig i slutet på augusti och i och med att mitt och Ibbes bröllop inte blir av så kommer jag att åka ner till Grekland och gå på det här bröllopet. Angelica och Alice ska också med (och flera andra från familjen), men jag känner att Elsa är lite för liten för den ön. Det är inte direkt en superbarnvänlig ö och det känns inte som att hon kommer att uppskatta den typen av resa än. Förra sommaren var vi ju också i Grekland, när Elsa fyllde 1 år, men då bodde på vi på resort där allt fanns på ett och samma ställe, bekvämt och praktiskt.

elsa_greece
elsa1ar
Mini-Elsa i Grekland. Nedersta bilden är från hennes 1-årsdag. Tänk att hon snart fyller 2 år.

10. Avsnitt 200 av Tvillingpodden
Nu är det ett bra tag kvar till avsnitt 200 av Tvillingpodden, närmare bestämt 75 veckor, men jag vill att vi ska göra ett live-event även då precis som vi gjorde med avsnitt 100. Det var jordens härligaste känsla att träffa alla som kom för att lyssna på oss. Vi kramade var och en av alla som kom och det satte en så himla skön ton inför livepoddandet. Jag älskade det!

Tvillingpodden-10
twins_100
Översta fotot när vi kramar gäster är taget av Sandra Moreira.

 1. Emma skriver:

  Premiär på Kolmården? De öppnade ju på skärtorsdagen för säsongen.

 2. Sofia skriver:

  Är din bror läkare?

 3. Iman skriver:

  Rolig lista! Jag har missat att komma in här på några dagar och oj vad negativt det känns bland kommentarerna.. Blir ledsen för din skulle. Jag har alltid tyckt att detta är en rolig,positiv och ärlig blogg! Det tycker jag fortfarande. Gillar att följa din hälsoresa och Elsa är i samma ålder som min son så jag har hängt här med er ett tag. Jag hoppas att ni kan lösa era problem, vi alla har de då och då. Livet går upp och ner. Det är iallafall kul att följa dig och följa Elsas utveckling. Fortsätt vara dig själv och stå upp för det du tycker är rätt för dig och din familj. Hoppas den här hälsningen kan göra en pytte skillnad. Vi är många som hejar på er i det tysta. Kram

 4. Sara skriver:

  Åååh när ni kommer till kolis måste ni besöka barnens lantgård och så även zooskolan där jag jobbar! Hoppas på att få en skymt av mina favvistvillingar! ❤

 5. Frida skriver:

  Älskar din blogg! Känner mig precis som du att livet är lite upp och ner och ut och in just nu. Bloggen känns ärlig tycker jag och du känns som en person som kan erkänna att livet är tufft men att du ändå inte låter det dra ner dig helt, stark liksom! Jag inspireras av dig helt enkelt 🙂 fortsätt med det du gör, du är grym!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..