Elsas eksem – så fick vi bort det!

Det här inlägget är i stolt samarbete med Bepanthen

Elsa har haft torr hy sedan hon var liten och jag vet att hon kanske badar lite för ofta. Jag vet dock kompisar vars barn badar varje dag och det tar de inte skada av. Vi är väldigt noga med att smörja in Elsa efter bad och sedan en tid tillbaka har hon haft problem med eksem. Det började med några små prickar på benet som sedan spred sig upp på magen. När jag var liten hade jag väldigt mycket problem med just eksem, både i armvecken och på fingrarna. Jag antar att det är ärfligt.

Jag och Ibbe har smörjt in Elsas eksem med Bepanthens Anti-Exem creme både morgon och kväll. Det har lugnat ner Elsas eksem supermycket. Ett tag hade hon så mycket klåda att hon vaknade på nätterna och kliade sönder huden. Nu sover hon alltid med pyjamas även om eksemet har gått över. Så fort någon av oss har slarvat med att använda Bepanthen Anti-Exem creme så har eksemet kommit tillbaka, så det gäller att vara envis. Nu är det äntligen borta, och nu använder jag den vanliga Bepanthensalvan i förebyggande syfte. Den fungerar till exempel superbra att använda på torra fläckar. Det bästa med Bepanthen är att den fungerar för alla i familjen, många kanske förknippar den med blöjbyten, men den fungerar alltså lika bra på torra knogar eller nariga läppar.

antiexem
elsa_bepanthen
Bepanthen Anit-Exem är en kortisonfri creme som behandlar eksem, allergiska hudreaktioner och mycket torr hud. Den lindrar klåda och hjälper huden att läka.

LOADING..