En vanlig dag i mitt liv

Det blev riktigt tungt för mig igår med alla kommentarer som kom in, och faktiskt fortsätter att komma in. Jag bad ju om tips på saker att skriva om och vad ni ville veta mer om. Jag har fått en hel del tips men jag läser också om hur dålig jag är och att jag borde tänka på att byta karriär. Jag tar åt mig av kritiken och ska försöka strukturera upp både bloggen och podden bättre. Jag tycker inte att jag gör ett dåligt jobb men jag kan absolut bli bättre, det kan man alltid bli. Statistiken har aldrig varit bättre och det är bara fler och fler som hittar hit så något rätt måste jag ju göra iallafall även om det inte känns så just nu.

Någon skrev att jag alltid bara skriver ”idag ska jag jobba” men inte vad jag gör så nu tänkte jag beskriva en vanlig dag i mitt liv. Oftast är ingen dag den andra lik när det kommer till mitt jobb. Jag och Angelica går på en hel del möten, event och saker som inte är fasta punkter i schemat. Men såhär kan en vanlig dag utan event/möten se ut:

06:30 Klockan ringer och jag går upp och hoppar in i duschen. Elsa sover förhoppningsvis fortfarande och oftast mellan mig och Ibbe. Hon vaknar till någon gång på natten/tidig morgon och kommer in till oss.

06:45-07:15 Jag klär på mig och äter havregrynsgröt till frukost. Om Elsa inte har vaknat än går jag upp och väcker henne. Ibland vaknar hon bara av att jag lägger mig bredvid men oftast tar det lite längre tid för henne att vakna. Då får jag klappa på henne och viska i örat att vi ska gå till skolan.

07:15-07:45 Jag gör iordning Elsa för förskolan och sen möter vi upp Angelica och Alice och Philip och tar en gemensam promenad ner till förskolan.

08:15 Jag hämtar mina saker hemma och så åker jag och Angelica till kontoret i Åkersberga, om det inte är måndag. Då lämnar Ibbe och Stefan på förskolan och jag och Angelica jobbar på LOPPI-kontoret där vi jobbar 25% var i månaden. På LOPPI är vi Content producers och producerar material till deras sajter så som loppi.se och vimedbarn.se. Vi skriver bland annat alltså artiklar/listor för LOPPI.

08:45-12:00 Jag skriver dagens första blogginlägg om jag inte har gjort det kvällen innan och tidsinställt. Det beror lite på humör och hur pigg jag är om jag tidsinställer dagens första inlägg eller inte. Under förmiddagen svarar jag även på mail och producerar en eller flera artiklar till LOPPI.

12:00-12:30 Jag och Angelica brukar alltid titta på något klipp på youtube när vi äter lunch. Oftast blir det något med Therese Lindgren, jag älskar henne! Det vore så himla roligt att göra något form av samarbete med henne i vår youtube-kanal framöver.

12:30-15:15 Jag gör ytterligare ett blogginlägg och styr upp eventuella samarbeten. Oftast försöker vi få till att vi spelar in Tvillingpodden också på vardagarna. Förut gjorde vi alltid det på helgerna men nu är tanken att vi ska hinna med det på arbetstid så att helgen blir näst intill fri från jobb. Att spela in ett avsnitt av Tvillingpodden brukar ta lite mer än en timme totalt och att sen klippa den tar ungefär det dubbla, ibland längre tid. Jag och Angelica klipper podden varannan gång.

15:15 Dags att packa ihop och åka hem för att sedan gå ner till förskolan och hämta barnen. Efter hämtning går var och en hem till sitt och lagar middag till kidsen. Elsa brukar äta vid 17 sen leker vi fram till 18 och då brukar hon bada och sen varva ner med något lugnt tv-program. Hon går och lägger sig vid 19 men brukar inte somna förens vid 19:30. Oftast ligger hon i sängen och pratar med sina gosedjur innan hon somnar, eller så ropar hon så sitter jag eller Ibbe bredvid sängen tills hon somnar.

19:30 Ibbe och jag brukar äta sen middag om vi äter tillsammans. Ibland blir han sen från jobbet och då äter jag utan honom. Annars äter vi runt 20:00 och tittar på något avsnitt av någon serie tillsammans. Just nu kollar vi på Homeland men vi ligger efter. Oftast sitter både jag och Ibbe och jobbar en stund på kvällen också så det blir inte så många timmar kvar sen.

22:00 Jag försöker gå och lägga mig vid 22 eftersom att jag vet hur viktig sömnen är för mitt mående. Jag somnar oftast inte innan 23 iallafall men jag tänker att kroppen ändå vilar om man ligger i sängen även om man inte sover.

Ja, såhär kan en vanlig dag se ut. Jag har alltid en to do lista där jag bockar av vad jag har gjort. Det är superviktigt för mig med den strukturen. Annars gör jag tusen saker samtidigt. Idag står Nyhetsbrev för LOPPI på schemat. Det är en superkul arbetsuppgift men som tar rätt mycket tid. Prenumererar ni på nyhetsbrevet från LOPPI? Om inte kan ni signa upp er på det här. 

office
Såhär ser det ut på kontoret idag. Kaffe i koppen och en lång lista med saker som måste göras.

 1. Anna skriver:

  Jag är en av dem som lämnat kritik gällande podden och bloggen men i mina ögon är den kritiken inget annat än konstruktiv och inte på något sätt menat att vara elak. Tycker det är så tråkigt att man inte får ge någon som helst kritik utan att bli sedd som elak och bli tillsagd att läsa någon annan blog om det inte passar, kritiken är ju menad att vara utvecklande för att man vill fortsätta läsa. Jag tycker ni är så härliga som personer och vi är i samma ålder och är alla mitt i småbarnsåren så därför känns det som att jag kan relatera till mycket av det ni skriver. Jag tänker så här att eftersom ni inte längre är bekväma med att dela med er på samma ätt som i början, vilket jag helt förstår (är extremt privat själv), så kanske ni ska utgå ifrån er själva men sen ”göra det till ett ämne”. T.ex. som nu när du och Ibbe gick på på parterapi och Angelica nu också pratar om att de ska göra samma sak så kanske ni kan göra ett poddavsnitt om just parterapi där ni bjuder in en parterapeut och pratar om vad parterapi är för något, hur man gör om känner att man behöver hjälp, vart man vänder sig osv Samma med t.ex. att ni har problem med PMS, bjud då in en gynekolog och prata om PMS rent allmänt. Vad kan man göra ,vad är för mycket, hur får man hjälp osv. På så sätt skulle ni få podden att utgå från er utan att bli privat om ni förstår hur jag menar.

 2. Sofia skriver:

  Har läst dom flesta kommentarerna på dina senaste inlägg och måste säga att jag tycker att de flesta kommer med saklig kritik och bra tips Till bloggen, vilket du väl faktiskt efterfrågat? . Nu kanske du raderat kommentarer, men av de jag läst så uppfattar jag inte att folk tycker du är dålig och borde byta karriär (visst såg nån onödig och elak kommentar om podden). Upplever att folk, faktiskt med omtanke om dig, tycker du ska fundera på om du vill fortsätta blogga som du gör då det känns att du inte tycker det är lika kul som innan. Det är synd att du fokuserar så mycket på de få elaka kommentarerna. De allra flesta kommentarer är ju peppiga, vi läsare gillar ju dig!

 3. Marie skriver:

  Jag har aldrig kommenterat men efter träffen i Malmö i måndags så vågar jag nu kommentera 🙂 hehe. Du är grym och du gör ett jättefint jobb och oavsett hur mkt folk kritiserar dig så strunt i dem! Det finns alltid de som finner glädje i att trycka ner andra. Att de har ett misslyckat liv och en taskig personlighet är deras förlust. Kämpa på!!

 4. Maja skriver:

  Du är INTE dålig, och ni får ABSOLUT INTE lägga ner tvillingpodden och bloggandet! Styrkekramar ❤️

 5. Annah skriver:

  Jag brukar inte kommentera så ofta men är en flitig läsare av bloggen och lyssnar även på er podd! Jag har mått dåligt och fått en obehags känsla när jag sett kommentarerna på både din och Angelicas blogg senaste veckan! Konstruktiv kritik är viktigt, men när man märker att ni båda är i en stressad situation och med mycket som händer i privatlivet kanske man inte behöver slå på den som redan ligger ner. Jag förstår att det är svårt att dela med sig lika öppet om privatlivet när det är lite stormigt och känner spontant att människor kanske borde ta ett steg tillbaka! Din blogg är härlig och läsa, men det är klart man märker att du haft en tuff tid vilket ju innebär att du är personlig annars skulle man inte uppfattat det. Jag kommer fortsätta vara en flitig besökare här inne och för att koppla tillbaka till inlägget hade jag tyckt var kul du skrev mer om – matvanor och hur en dag kan se ut, lite rundtur hemma hos er, lite mer detaljer om vad du arbetar med och i podden tycker jag läsarfrågor och teman är kul 🙂 Håller tummar och tår för att det ska lätta lite och både relation och jobb flyter på ☺️

  1. Annica skriver:

   Precis så Annah. Folk har verkligen betett sig illa! Även om man har åsikter om något så behöver man faktiskt inte uttrycka dem alla ggr heller. Folk beter sig som att de har någon form av rättighet att bete sig hur som helst under någon slags ursäkt om att bloggare väljer att vara offentliga. Är det en ursäkt att bete sig illa mot bloggare? Jag undrar spontant om folk har samma krav på sina nära och kära.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..