8 saker du som mamma borde säga till dig själv – varje dag

illu_2
Att vara kvinna och mamma är inte helt lätt. Man ska ha helst ha fyra armar och minst 25 timmar på dygnet. Här är en lista på saker du som mamma borde säga till dig själv – varje dag. Klicka på hjärtat längst ner om du gillar den här typen av inlägg. Illustration: Jessica Lagergren

1. Min kropp är fantastisk
Tänk att du har burit ett barn i din kropp. Din kropp är verkligen fantastisk! Ett nytt liv har blivit till tack vare din kropp och det är ingen liten bedrift. Var inte så hård mot dig själv och din kropp.

2. Jag gör så gott jag kan
De allra flesta mammor känner någon gång att de inte räcker till. Men de allra flesta gör också så gott de kan, mer kan du faktiskt inte göra.

3. Jag duger som jag är
Det gör du sannerligen! Du ska inte behöva ändra på dig själv för att någon annan vill att du ska göra det, vare sig när det kommer till din kropp eller din personlighet.

4. Idag blir en bra dag
Det är bra att upprepa den meningen för dig själv varje morgon när du vaknar. Tankens kraft är viktigare än du tror.

5. Jag klarar det här
En effektiv mening som är mycket bättre att säga till sig själv än ”det här går inte”. Du klarar precis vad du vill bara du bestämmer dig för det.

6. Jag bestämmer över den här dagen
Du och bara du bestämmer över dig själv. Det är en av många fördelar med att vara vuxen. Hur dagen ska bli kan man kanske aldrig riktigt veta men du kan bestämma vilken inställning du ska ha till just den här dagen.

7. Jag är inte sämre än någon annan
Sluta jämför dig själv med andra, det mår du inte bättre av. Du är du och du duger precis som du är. Du är inte en sämre mamma för att du inte lagar sjuttioelva egna matträtter i veckan eller pysslar ihop med barnen var och varannan dag. Återigen, du gör så gott du kan och det är gott nog.

8. Jag älskar mig själv
Du är värd att älskas och du är värd all lycka i världen. Var bussig mot dig själv och älska dig själv precis som du är.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

Så blir du mindre gnällig – 8 tips
7 saker du ska undvika under ”hell hour”
6 fördelar med att vabba
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

Så överlever du vabruari – 8 tips 

 1. Rosis skriver:

  Vilken superlista:-)!!! Jättebra kloka fraser. Jag har noterat några och ska ha dem hemma, så jag kan läsa dem varje dag:-).

  Kram // Rosis

 2. ”Tillräckligt bra” är ett bra uttryck. Kör mycket med det

 3. Malin skriver:

  Toppenlista!
  Dock, detta gäller inte ”bara” mammor utan alla kvinnor därute. Behövde bara få ur mig det;)
  Who rules the world, girls!❤️

 4. Malin skriver:

  Hej! Du skriver i många inlägg nu att du mår dåligt psykiskt och att det påverkar din fysiska hälsa. Vi läsare har kunnat följa detta hela våren och du har nämt i Podden att du helst lägger locket på känslorna när du mår dåligt. Jag känner en oro gör dig. Varför tar du inte tag i dina problem?? Du trodde att redan till thailand skulle få dig att stressa ner och ordna upp saker verkar det som. Varför flyr du från din ångest? Jag förstår (och vet) att det är jättejättejobbigt att ta dig igenom vissa perioder i livet och möta vissa känslor men man kommer tyvärr inte undan. Livet går för fort!! Du är grym!!❤️

  1. Tack fina du! Jag antar att det är lättare att fly från sin ångest än att ta tag i den. Men jag ska absolut ta tag i den, om inte för min egen skull så för Elsas skull. Hon förtjänar ju en mamma som mår bra. 🙂 Kram J <3

   1. Lovis skriver:

    Jag vet hur du känner dig Jessica. Jag lägger också locket på istället för att bearbeta. Jag har fått jättebra hjälp via psykiatrin men det svåraste var att faktiskt söka hjälp. Flera gånger under mina besök där så tänkte jag ”jag orkar inte, varför gör jag ens det här”, men jag kämpade mig igenom det och mår idag mycket bättre. Stor kram till dig <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..