Så kan du hitta andra mammor att umgås med

Det här inlägget är ett samarbete med Momzie

När Elsa var nyfödd hade jag väldigt många kompisar runt mig som var mammalediga samtidigt. Angelica var gravid när Elsa kom och några månader senare var hon också mammaledig så vi var mammalediga nästan ett helt år tillsammans. Vi var ett gäng mammor som sågs minst en gång i veckan och det var så himla skönt att få ventilera om allt från relationen till hudutslag på bebisarna och amning. Vi styrde ofta mysiga luncher där det var någon som hade huvudansvaret men oftast blev det lite knytis.

elsa_mira
Här är Elsa och en av hennes kompisar från min mammagrupp.

Jag hade ju väldigt tur med synkade graviditeter i kompisgänget. Om man inte har kompisar som är mammalediga samtidigt kan det vara lite klurigare att hitta andra mammor att umgås med. Nu finns det en helt ny app på marknaden som kom ut i början på veckan. Den gör det lättare för mammor att hitta andra mammor att hänga med under mammaledigheten. Appen heter Momzie, är kostnadsfri, och är för både gravida och mammor. Några andra bloggare har beskrivit appen som en ”Tinder för mamma-vänner”. Hur smart som helst! Att skapa en profil i appen är supersmidigt. Man kopplar bara ihop den med sin facebook-profil, skriver in lite uppgifter, lägger upp en bild och sen är det klart. Sen kommer det upp förslag på andra mammor i närheten som du kan välja om du vill skapa kontakt med eller inte. Appen finns tillgänglig för Iphone och Android. Du kan klicka här för att komma direkt till appen.

elsa_sandlada_2
Det är verkligen kul för Elsa att ha både jämngamla kompisar och kusiner. Här leker Elsa med kusin Alice.
mammalediga
Jag ser tillbaka på min mammaledighet med kärlek och värme. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som hade flera nära vänner som var hemma samtidigt som mig. Jag kan tänka mig att det blir lite ensamt om man inte har några andra kompisar som går igenom samma sak. Jag kan varmt rekommendera Momzie som ett sätt att hitta andra mammakompisar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..