Soppa med morot – recept

Här kommer ett jättegott och enkelt recept på en krämig soppa med morot och lök. Jag blev bjuden på den här soppan hos min kompis Mella förra veckan och jag började nästan gråta när jag åt den för att den är så god. Tilläggas bör är att Mella är världens bästa på att laga mat och att hon lägger ner en hel skopa kärlek i maten vilket gör att den blir ännu godare.

Jag lagade den här soppan igår och efter mycket om och men ville Elsa smaka på den och hon gillade den. Det blir favorit i repris ikväll och jag ska laga en ny omgång och bjuda Ibbe på den, han var borta på äventyr igår. Till soppan serverar jag ett spett med lax och mumsiga ciabatta-frallor. Laxen pillar man enkelt bara ner i soppan från spettet. Mums! Klicka gärna på hjärtat längst ner om ni gillar den här typen av inlägg med recept så vet jag och kan göra fler.

Du behöver:
ca 4 portioner 

1 kg morötter
2 gul lök
1 klyfta vitlök
lite smör
1 burk creme fraiche
vatten
grönsaksbuljong
sweet chilisås efter smak
salt
peppar

Till spetten: 
4 laxfiléer
sweet chilisås

Gör såhär: 
Hacka löken och vitlöken och fräs det i en klick smör. Skiva morötterna och lägg ner i kastrullen. Häll i vatten så att det täcker grönsakerna och lägg i en grönsaksbuljongtärning. Låt det koka tills grönsakerna mjuknat. Mixa allt slätt och smaka av med salt, peppar, sweet chilisås och creme fraiche. Servera med varmt bröd och laxen.

Laxspetten: 
Tärna laxen i kuber och trä upp på spett. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och häll sweet chilisås på laxen. Salta och peppra. Ha i ugnen i 10-12 minuter i 175 grader.

soppa_recept

  1. Så gott det ser ut! Detta ska jag prova!

  2. Frida skriver:

    Gjorde denna soppa ikväll!
    Tack för receptet

  3. Karin skriver:

    Tips: byt ut sweet chili mot fetaost och mixa. Och lite torkad timjan. Också supergott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..