Mot provtagningen

Jag sitter på bussen på väg till Karolinska sjukhuset nu för att ta prov på knölen på revbenen. Det är som sagt säkert ingen som helst fara men det känns lika bra att bara kolla upp den så slipper jag fundera mer på det sen. Läkaren sa att man går in med en tunn nål och tar ut lite ”material” från knölen. Är det någon av er som har gjort ett sånt prov? Hur känns det? Jag är inte nålrädd eller så men det hade känts skönt med någon att hålla i handen under provtagningen. Mest för att jag ändå innerst inne är lite orolig för vad provet ska visa.

Jag har sovit sjukt dåligt inatt och känner att jordens förkylning håller på att bryta ut. Ikväll är planen att delta in Vårruset men vi får se om jag promenerar 5 km eller vaktar picknickfilten medan de andra från Loppi springer. I helgen ska jag på stort bröllop som håller på i dagarna tre och då vill jag vara frisk såklart. Hoppas även på strålande sol för brudparets skull! Det ska bli ljuvligt att komma iväg på deras bröllop, men det påminner mig också om vårt eget bröllop som inte blir av i augusti. Jag har ju vetat hela tiden att deras brölllop skulle vara först och att det sedan var vår tur. Det känns sorgligt att det inte blir så nu.

IMG_6473

  1. Simona skriver:

    Har gjort sånt där test på sköldkörteln i halsen. Wow de va spännande. 4 stick, gjorde lite mer ont för varje stick för att man har blivit stucken innan men inte gjorde de ont! Mer att de känns 🙂

  2. Lycka till på provtagningen! Hoppas att det inte visar något! Vad roligt med ett bröllop i dagarna tre. Vi sköt också upp vårat bröllop som skulle. Varit i fjol i oktober. Hoppas ni hittar tillbaka till varandra och kan planera ett bröllop på nytt!

  3. Hej!
    Jag har gjort en biopsi på en knöl i bröstet för några år sedan. Är extremt nålrädd men det gick bra trots att de stack fel första gången och fick göra om det. Det stack till lite som ett blodprov i armen precis när nålen åkte in genom huden men kändes inte när de väl var inne och grejade.
    Lycka till, du kommer klara det galant!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..