Tala om sina förväntningar

Något som ofta leder till tjafs i vår familj är när vi inte pratar med varandra. Det kan kännas fånigt att tala om precis allt man känner och tycker, men faktum är att när vi väl pratar om allt minskar det irritationen och framför allt förväntningarna. Jag vet att jag har väldigt många och höga förväntningar på livet överlag och det tycker jag absolut att man ska få ha. Men om man inte talar om för den man lever med vad man förväntar sig av livet i stort och vardagen i smått kan ju den personen omöjligt vara med och sträva åt samma håll. Förut inför varje helg satte vi oss ner tillsammans och talade om för varandra vad vi förväntade oss av den kommande helgen. Vi talade om vad vi ville göra, vad vi verkligen behövde göra och sen jämförde vi med varandra. Ofta ville vi ungefär samma saker och vi kunde pussla så att båda fick utrymme att bli nöjda.

Idag blev vi oplanerat lediga tillsammans och då hade det lätt kunnat bli en dag där det hade blivit tjafs eftersom att jag hade planerat min dag utifrån att Ibbe skulle jobba, men när han plötsligt blev ledig så har ju han förväntningar på sin lediga dag såklart. Förkylningen bröt tyvärr ut nu under natten och jag är rätt hängig så jag fick en ordentlig sovmorgon, men direkt när jag vaknade så frågade jag vad Ibbe ville göra med den här lediga dagen. Just nu är han ute och fixar i trädgården, jag leker med Elsa och efter hennes lunchvila ska vi gemensamt åka iväg och handla och fixa inför vår grillkväll.

Imorgon ska jag jobba halvdag för att sen åka iväg på bröllop hela helgen så den här dagen var precis vad som behövdes för vår lilla familj. Tid för varandra och eftersom båda har uttryckt vad vi vill med den här dagen är det heller ingen som blir besviken. Jag vet inte om det finns fler som har samma problem som oss när det kommer till att kommunicera, men mitt tips är iallafall att prata, prata, prata. Säg vad du känner och vill istället för att hålla det inom dig. Det är ju tyvärr fortfarande omöjligt att läsa tankar.

vi
blom_9
mathem_8

 1. Jag är likadan med mina förväntningar. Jag bygger upp dem inombords och sedan blir jag besviken när det inte blir så. Men jag har börjat att gå igenom på fredagen vad jag har för förväntningar och så får min sambo gå igenom sina. Det funkar faktiskt riktigt bra,

 2. Det låter inte längre som du gett upp fina du, jag hejar på er och är säker på att allt löser sig till det som är bäst för er till slut. Och ni är förbannat snygga ihop måste tilläggas, ser ut som ett riktigt rödamattan par , ni matchar varandra <3

 3. Sopen skriver:

  Vilket bra tips! Vi har haft det ganska jobbigt hemma nu ganska länge (två småbarn hemma underlättar väl inte) och det som ofta gör mig arg är att jag kan liksom bli superpeppad på att göra saker, och han ser alltid det negativa i allt (från mitt perspektiv) och kan liksom aldrig bara hänga på min super-peppad-våg utan att ifrågasätta varje liten del av min ”plan”. Men kanske det här skulle underlätta för oss?

 4. Jenny skriver:

  Helgerna har för oss varit ganska kaotiska. Med tre småbarn så har det varit fullt upp plus att, precis som du skriver, vi har haft förväntningar på varsitt håll. Vi har lärt oss att man typ aldrig kan prata för mycket… Fast ibland kan man undra hur mycket prat det ska behövas Och ändå så blir det ofta missuppfattningar. Men som nån skrev-en relation är ett ständigt arbete och man får aldrig ta varandra för givet. Kramis o lycka till med er och oss alla som vill hålla ihop

 5. Elin skriver:

  Prat är bra.
  Nu till en helt annan fråga 😉 vart har du köpt den vita spetsklänningen på bild? 😀

   1. Elin skriver:

    Tack! Typiskt 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..