Midsommarkrans på 15 minuter


Nu är jag klar med filmen på hur man enkelt kan göra en midsommarkrans på 15 minuter. Här kan du se både i film och bilder hur du gör. Hos oss brukar det sluta med att det är jag som binder alla kransar och det har jag ingenting emot eftersom att jag älskar det.

Du behöver:

Björkris

Twistertråd (en sorts bindtråd/ståltråd som finns på ICA).

Sax

Blommor

Gör såhär:

Klipp av blommorna så att de blir lagom långa. Bind ihop en stomme av björkris. Ett tips är att göra kransen lite mindre än vad som passar ditt eller barnens huvud för om du inte binder jättehårt så har kransen en tendens att töja på sig. Gör små buketter av blommorna och bind fast med tråden. Att göra små buketter om tre/fyra blommor gör att det går mycket snabbare än om du skulle sätta dit en och en. Klart! Visste du att du kan förvara kransen i kylen i en påse och spraya den med lite vatten innan! På så sätt kan du göra kransen dagen innan midsommar och spara lite tid till annat på själva midsommarafton.

FullSizeRender
FullSizeRender
IMG_8295
IMG_8300

IMG_8356
IMG_8354

LOADING..