Att vilja ha tryggheten hela tiden

I veckans avsnitt av Tvillingpodden pratar jag och Angelica lite om hennes och Stefans skilsmässa. Vi går inte in på några detaljer om varför av respekt till barnen. Det är ett ärligt och bitvis ganska sorgligt avsnitt och ni hittar det som vanligt på tvillingpodden.se och i din podcasterapp, hoppas ni vill lyssna! Mitt i avsnittet kommer jag på att jag inte har hunnit vara ledsen över det som har hänt och händer, utan att jag bara har försökt vara stark, mycket för Angelicas skull. Men i avsnittet slår det mig hur sorgligt jag tycker att det här är och det blir en hel del tårar.

Vi pratar även om att livet kommer bli annorlunda från och med nu och att jag ju faktiskt inte gillar förändringar på det sättet. Jag gillar till exempel inte när appar uppdateras i min telefon utan jag gillar när det är samma samma. Jag vet inte vad det här beror på att jag känner så starkt att jag vill ha trygghet i alla situationer, men för mig är det viktigt att få känna mig trygg. Kanske är det för att jag är ett skilsmässobarn? Jag har inte känt mig otrygg under min uppväxt, men det är ju någonting i mig som har en enorm längtan efter ständig trygghet. Den bästa känslan jag vet är att komma hem. Det är absolut kul att resa lite då och då men ingenting slår känslan av att få komma in genom dörren och känna just trygghet.

elsa_
Såhär ledsen blev Elsa när vi vinkade hejdå till Ibbe som hoppade in i bilen och åkte hem från Torekov. Det tog dock inte lång tid innan hos bytte ut lilla läppen mot ett leende.
elsa_2
Du är min största trygghet i livet.

 1. sanna skriver:

  Sånt fint poddavsnitt. log som tusan av igenkänning när du började gråta gällande ändrandet av swedbanks app. förstår precis ! hatar sånt! man vill liksom få en varning av något slag, inte bara logga in och se hur allting har ändrats utan ens egna godkännande. fulare blev det också, usch haha 🙂 sen kom jag att tänka på att jag har så kluven gällande det här med rutiner och att allt ska vara som det alltid har varit, för samtidigt som jag är precis som dig där, så är jag även den som stampar med fötterna och skriker inombord ” det händer ju för fan ingenting spännande nu ju ” haha men skulle något spännande hända som är oväntat så skulle jag väl bara ” MEN GUD, JAG ÄR INTE REDO FÖR DETTA, LIVET, ÅTERGÅ TILL DET NORMALA. NU ! FÖR FAN ” . inte lätt att göra mig nöjd 😛 🙂 iallafall, så gripande avsnitt. ni är fantastiska båda två. Minns att jag för ett tag sedan tipsade dig om låten ” when you love someone ” https://www.youtube.com/watch?v=0Bf3CJZ4hvg hoppas du tog det tipset på rätt sätt, var aldrig meningen att såra. lämnade den kommentaren när du skrivit ett inlägg gällande oro i relationen <3 låten handlar om hur två föräldrar separerar men den visar på hur deras kärlek gentemot barnet aldrig ändras, även om hemmen kanske ändras och förhållandena runtomkring <3 tycker videon är så fin. krama din syster ifrån mig och ha en riktigt fin kväll .

 2. Hanna skriver:

  Hej
  Tack för ett väldigt fint avsnitt. Jag började skratta för mig själv när du sa det om förändring och om Swedbanksappen då jag känner precis likadant och trodde jag var ensam om det.
  Just nu så är tryggheten och rutinerna det viktigaste i mitt liv då jag mår väldigt dåligt, är sjukskriven och fått massor med mediciner. Jag är Omsorgsassistent och älskar mitt jobb men det blev lite för mycket tyvärr, jag önskar ingen att må såhär, men jag är tacksam att ni lyfter upp detta ämnet för då känner man sig inte så ensam och bara det kan få en lite starkare i stunden. Jag har haft en härlig uppväxt och har inte haft skilda föräldrar men har alltid haft ett stort behov av trygghet och tycker om att få vara hemma och greja istället för att åka på ex solsemester som min syster älskar, det jag vill säga med detta långa inlägg Är att vi är nog bara olika som personer och vilka behov vi har även ifall man har haft samma förutsättningar. Det viktigaste är att förstå vad man själv mår bra av och lär känna sig själv och sina känslor (är en såkallad ”konstnärssjäl” med mycket känslor) jag går på färdighetsträning (DBT) för detta och tycker det är livskunskap och något alla borde få lära sig i skolan. Tack för att ni är dom ni är 🙂
  ( och gamla swedbanksappen var mycket bättre än denna nya )

 3. Lyssnade på er podd häromdagen och kände verkligen med er båda. Men det drog lite i smilbanden när du sa att du inte ens ville att appar skulle uppdateras (något som jag själv också stör mig nåt så fruktansvärt på) Ha en bra dag!!!

 4. Andrea skriver:

  Jag lyssade på poddavsnittet igår och jag har även lyssnat igenom gamla avsnitt och det finns ett avitt för ganska längesen när du och Angelica pratar om din och Ibbes kris. Angelica började gråta för att hon inte skulle få träffa Elsa varje dag om du och Ibbe skulle gå skilda vägar. Och nu får hon inte träffa sina barn varje dag. Det gör så ont i mig och då känner jag ju inte någon av er personligen. Men jag skickar en massa kärlek till både dig och Angelica. Och känslor är inte farligt, man måste känna de fullt ut så man kan gå vidare sedan. ♡

 5. Engla skriver:

  Precis så känner jag också. Bort bra men hemma bäst! Trygghet & rutiner ligger mig varmt om hjärtat.

  Ska lyssna på er podd idag, ni är så härliga <3 Kramar!

  1. Finaste du! <3 Skönt att inte vara ensam om att känna så! Massa kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..