7 tecken på att en man är sjuk

mancold
Det är tydligen vetenskapligt bevisat att män mår sämre än kvinnor när de är förkylda… Här är 7 tecken på att en man lider av den klassiska mansförkylningen. Klicka gärna på hjärtat längst ner om du gillar den här typen av inlägg! Foto: Unsplash.com

1. Han kan inte resa sig upp ur sängen
Men oj, han vaknar sjuk en morgon och då har kroppen blivit som fastlimmad i sängen under natten. Att resa sig är helt enkelt fysiskt omöjligt och han blir liggande där.

2. Han gnäller som en hundvalp
Du hör någon som piper från andra sidan sängen. Först tror du att det är ditt barn som smugit och lagt sig i din säng under natten men sen inser du att, nej, det är bara din förkylda man som gnäller som ett skadeskjutet djur.

3. Han ber dig hämta saker
”Hämta vatten”, ”Ge mig alvedon”, ”Jag är hungrig”. ”Gör si” ”Gör så”. En sjuk man har många önskningar och klarar väldigt få saker på egen hand.

4. Han har knappt någon röst
Du hör inte vad han säger. Han väser fram orden och du får vara en centimeter ifrån med ditt öra för att ha någon som helst chans att kunna tolka det väsande ljudet som kommer från hans mun. Ett tips är att be honom skicka sms vid önskan om konversation.

5. Han jämrar sig vid minsta rörelse
Det klassiska gubbljudet har aldrig varit tydligare. Det stånkas och det stönas – och det är inte på ett sexuellt vis, tyvärr.

6. Han snyter sig högt och ljudligt
Hur är det ens möjligt att snyta sig så högt? Näsan måste ju gå sönder? Det låter så mycket att du är rädd att det kommer att följa med en bit hjärna ut.

7. Han sover konstant
Det enda som hjälper mot en riktig mansförkylning är tydligen sömn i ett dygn i sträck – minst. Inga som helst hushållsuppgifter kan utföras under sjukdomsförloppet.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

6 saker du INTE ska göra framför barnen
5 saker du INTE ska säga till ditt barn
7 sätt att vakna på – om du har barn
6 situationer där Babblarna är oumbärliga
8 saker jag sa INNAN jag fick barn
10 saker alla föräldrar oroar sig över när barnet är på förskolan

 1. Anna skriver:

  Vi skrattade här hemma för här är det jag som får ”mancold” och är precis så där ynklig. Grejen är Att bara jag är minsta snorig så känns det verkligen som om jag ska dö på riktigt! Sen får man se möjligheterna i läget och bli lite servad

 2. Sofia skriver:

  Älskar dessa! Hög igenkänningsfaktor! Blir faktiskt aldrig så sjuk som min sambo

 3. Malin skriver:

  Alltså, jag ÄLSKAR dina listor. Skrattar högt! Ubderbart! Mitt i prick på alla punkter! ☝️

 4. Emma skriver:

  Haha älskar dessa listor! Mitt i prick i vårt hem

 5. Elin skriver:

  Haha. Älskar nr 5.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..