Vaniljpaj – recept

Jag tycker ju inte att pajen blev supergod som jag gjorde men jag såg att ni var några som ändå ville ha receptet på den så här kommer det. Kanske kan man slänga i lite bär eller frukt för att piffa upp den lite? Hur som helst är det ett perfekt bakverk att göra tillsammans med barn. Elsa älskade att få hjälpa till med alla moment.

Du behöver:

Degen:
250 g smör
5 dl Vetemjöl
2 dl Socker
2 tsk Bakpulver
½ msk Vaniljsocker

Gör såhär: 
Blanda alla ingredienser i en bunke, med fördel går det att blanda ihop degen med händerna. Tryck ut hälften av degen i en pajform och spara andra hälften till att smula ovanpå.

Fyllningen:
2½ dl lättcreme fraiche
1½ dl socker
2 ägg
½ msk vaniljsocker
1 kryddmått vaniljpulver

Gör såhär:
Blanda ihop och häll över degen i pajformen. Smula över resten av degen och grädda i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt pajen svalna helt innan servering. Servera med vaniljvisp eller grädde och färska bär.

elsa_paj
En given succé för Elsa!

  1. Malin skriver:

    Lyssnade på senaste poddavsnittet och kände att jag ville skicka lite kärlek till dig oxå! Vilken tur att Angelica har dig till syster. Du är lixom drömsyrran gånger tusen! Så fint att ni alltid ställer upp för varandra. Det får en ju verkligen att tro på evig kärlek. Tills döden skiljer en åt. Ni är ett tydligt bevis på det. Er två systrar kan inget eller ingen krossa. Nu är starkare än starkast! Så fint att få följa!

  2. Tänker det kanske kan vara gott att vispa creme freischen med lemoncurd o ha i? 🙂

  3. Toppen, tack för receptet! Jag tänker att detta blir perfekt för mina bonusbarn som inte gillar frukt/bär i paj. Tänker att vispad grädde och färska bär säkert är gott till

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..