Familjerådgivning omgång nummer två

Idag har vi varit iväg på familjerådgivning för andra gången. Vi försov oss tyvärr lite och det blev lite stressigt att komma iväg och det blev lite som att vi trillade in i mötet, kände vi båda två, men vi fick så mycket sagt idag. Eller jag kanske inte sa så mycket, men det var så nyttigt för mig att få höra Ibbe prata om sig själv och sina behov. Jag tror att jag nämnde i Tvillingpodden att jag och Ibbe har kommit överens om vad jag får/inte får skriva om eller prata om i podden när det kommer till vår relation. Vi är helt överens om den saken så jag vill bara att ni som läser ska veta att jag inte hänger ut honom på något som helst sätt, utan att vi som sagt är överens om vad som skrivs och sägs.

Idag blev det mycket fokus på Ibbe och det var mycket som jag fick reda på idag som jag inte hade en aning om. Vi har fastnat lite i vår kommunikation och istället för att prata ut om saker kan båda välja att vara tysta, och då av olika anledningar. För honom kan det vara för att undvika konflikt medans det för min del är för att jag helt enkelt är sur. Det är skönt att sitta med en tredjepart och säga saker högt. Ingen avbryter den andra, ingen har rätt eller fel och man får prata till punkt och man får tid på sig att förklara hur man känner.

Vår samtalsterapeut gav som förslag att vi skulle ha en avsatt tid varje vecka för att prata med varandra. Att sitta ner och ta upp sånt som man till exempel tycker är jobbigt. Men då sa Ibbe att han tycker att vi ska ta den biten längre fram och att vi just i detta nu istället ska avsätta tid för att ha roligt tillsammans och ägna tiderna på familjerådgivningen till att prata om sånt. Klokt tycker jag. Tanken är ju att vi ska fortsätta vara tillsammans så vi kommer ju ha all tid i världen att sitta ner och prata om alla tankar framöver, men att det nog är bra för oss som par att bara ha kul en stund nu.

IMG_8960
Sen tror jag absolut på att prata, prata och prata. Idag pratade vi mycket om att just prata. Att det faktiskt är omöjligt att läsa den andras tankar och att det inte är rimligt att ”han borde faktiskt förstå vad jag känner”, för det är inte rimligt. Det är mycket bättre att säga högt vad man tycker och tänker och inte förvänta sig att den andra ska förstå.

 1. Bra råd, och bra förslag av Ibbe!
  Ni är så fina ihop! 🙂

 2. Sofie skriver:

  Känner du och Ibbe att ni fick ett litet ”wake up call” nu när Angelica och Stefan har gått isär? Nu vet ju inte jag varför dom gjorde det, och det är ju helt oväsentligt. Men det verkar som att ni verkligen tagit tag i ert förhållande sista tiden. Det kommer lite mer kärleksfulla inlägg om Ibbe numera.
  Ibland är det ju tyvärr så att man inte riktigt själv förstår vart man befinner sig förrän man får se en separation från nära håll. Att man liksom vaknar upp och känner ”oj, tänk att det faktiskt kan bli såhär nu måste vi rycka upp oss”. Att det liksom blir lite mer svart på vitt vad som händer om man inte tar tag i problemet.

  Menar absolut inget illa men jag är nyfiken. Blir så glad att se att ni verkar ha steppat upp en nivå, kanske får vi trots allt följa er bröllopsplanering framöver. 🙂

  Nu kanske jag har fattat galoppen helt fel, kanske det bara är så att du delar med dig mer nu om vad som händer i er relation. Det vore i alla fall väldigt intressant att läsa om hur du och ni har tagit Angelica och Stefans separation, känner ni lite jävlar anamma för att ”lyckas”? Flyter livet på precis som vanligt? Blir det jobbigt att ”ta parti”? Ja om hela situationen egentligen. Förstår ju om det blir jobbigt för Angelica och Stefan att läsa om, men det vore väldigt intressant att få lite insikt i hur ni hanterar det hela med alla känslor :).

  Lycka till med ert förhållande! Jag håller tummar och tår för er och jag tror att det kommer bli hur bra som helst

 3. Karen skriver:

  Ni kommer att klara er igenom detta absolut 🙂

 4. Linda skriver:

  Vi har ocksa haft det jobbigt med att prata med varandra. Det har dessutom inte hjalp att jag behover uttrycka mig pa engelska. Dock har vi kommit overrens som att ingen (jag..) inte far vara sur utan att saga varfor jag ar sur. Det ar sa mycket enklare att bara saga som det ar istallet for att ga och tanka att han borde forsta!

  1. Linda skriver:

   *ingen (jag..) far vara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..