Husdjur till barn, hur tänker ni?

Vi är hos Ibbes kompisar och dom är marsvinsvakt. Elsa är superförtjust och kallar det för mus. ”Jag vill gå till musen”. Sen klappade hon försiktigt när jag höll i den och Ibbe förklarade för henne att man måste klappa ett marsvin mycket mer försiktigt än man klappar vår katt Signe. Det lyssnade hon på och tyckte att det var mysigt! Signe har ju funnits i Elsas närhet i hela hennes liv och det är väldigt gulligt att se dom två ihop.

Jag och Angelica fick ett marsvin av vår moster när vi var 6 år. En Chickolina. Som vi älskade henne! Det var en perfekt ålder att få husdjur och jag tycker att det var ett fint sätt att lära sig omtanke, omvårdnad, visa kärlek på, få tröst, ha någon som lyssnade, och sen en hemsk men viktig del – lära sig om döden. Nu har ju Elsa redan ett husdjur så vi får se om det blir fler husdjur i vårt hus. Jag är väldigt nöjd med en katt och tycker att det är ett väldigt mysigt husdjur. Hur tänker ni när det kommer till djur hemma? Jag älskar djur och har alltid gjort.

IMG_0362
IMG_0353
IMG_0360
”Jättetörstig” sa hon när jag hittade henne med marsvinens flaska!

 1. M skriver:

  Vår dotter fyller 5 år idag och fick en hamster. Hennes högsta önskan! Vi har pratat mycket om djur inför köpet och förberett oss väl. Jag säger ”oss”, för det är familjens hamster, men mest hennes. Hennes syster är i himlen och jag tror att hon nu känner att hon har en ny trygghet, en kompis, som kommer finnas med i familjen varje dag.

 2. Djur är fantastiskt på alla sätt och vis! Vi har två hundar och en katt, även ett gäng höns och en tupp. Ena hunden är en valp vi nyss hämtat hem, och barnen älskar såklart våra djur men det är inte deras djur. Nytillskottet är min hund och mitt intresse, inte enbart till sällskap utan kommer att kräva mycket aktivitet och hjärngympa för att bli en trevlig familjhund. Vi har ju alla utbyte av våra djur, men skulle aldrig skaffa ett djur till barnen förrän det är stora nog att ta hand om det själv

 3. Hedvig skriver:

  Jag tycker det är djurplågeri att ha ett djur i bur. En kanin som exempel, har biologiska behov att kunna springa snabbt och gräva hål i marken . Livet i en bur blir inte detsamma som att leva fritt. …. Bättre då att ha en hund som får komma ut eller en utekatt. Djuren är inte våra att låsa in i små utrymmen. ❤️

 4. Lisa skriver:

  Jag hade kanin från att jag var typ 7-12 år och efter det hade vi katter i familjen! 🙂 Jag tror också att det är bra med husdjur. Nu har jag själv en 1-årig dotter och vi har två katter hemma som hon tycker är skojiga och jag hoppas att dom kommer få trevligt ihop i många år 🙂 Dock så tror jag inte på att låta barnen få ett ”eget” husdjur, enligt egna erfarenheter så tröttnar barn ganska snabbt på djuret och allt var det innebär. Och djur är ju ingen leksak eller prydnadsföremål utan förtjänar ett gott liv! 🙂 Så jag tror att man som förälder måste ha eget intresse och ha tid/lust att ta hand om djuret 🙂 Liksom, om man själv avskyr kaniner/katter/marsvin så är det nog bäst att undvika ett inköp 😀

 5. Karen skriver:

  Vi hade en kanin när jag växte upp, får vi barn blir det säkert något djur till barnen typ katt eller hund, skall bara övertala mannen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..