”Det är faktiskt bara en lekstuga”

Jag håller på för fullt och fixar med Elsas lekstuga och just nu har jag nästan målat klart första lagret på alla innerväggar. Alla väggar inne blir vita, förutom en som blir ljust rosa. Golvet blir vitt med grått rutmönster (om jag lyckas med det) och utsidan blir i samma kulörer som vårt hus. Ljusgrått, nästan vitt, med en aningens mörkare gråa knutar. Jag har fått höra under processens gång på flera håll ”det är bara en lekstuga”, till exempel när jag valt material och färg osv. Jag säger inte att man inte får säga att det ”bara” är en lekstuga, för det är klart att jag vet att det fysiskt bara är en litet hus, men för mig är den här lekstugan mycket mer än så.

Det här projektet har varit en del av min tankeverksamhet ganska länge. När ett frö väl är sått i mig så har jag svårt att inte genomföra saker. Då vill jag sätta igång på direkten, helst igår. Jag vet att det finns tusen andra saker som behöver fixas med i vårt hus här hemma innan man egentligen gör en lekstuga. Som att sätta upp belysning här och var (vi har inte brist på belysning, men Ibbe vill fixa hemmet mer ljussatt vilket jag uppskattar.) Men att ljussätta vårt vardagsrum är ingenting som slår an min kreativa ådra direkt.

lekstuga_2
Jag älskar att skapa med händerna och mår som allra bäst när jag får pyssla, måla, fixa och dona. Lekstugan är en av de bästa sakerna som har hänt mig. Jag älskar den fan! Och den är inte ens ihopbyggd än. Jag älskar att ha ett projekt med en början och ett slut. I dagsläget har jag lite svårt att se slutet på det här projektet för det finns ju oändligt med kul man kan fixa i och runt en lekstuga men jag tror ni förstår vad jag menar. Ja, jag kanske är lite besatt. Jag känner mig lite som Fredde i Solsidan när han inte kan sluta grilla.

el
elsa_altanen
Jag fick hjälp av Elsa att måla idag. Hon fixade med att måla altanen med vatten. Perfekt lek som aldrig tar slut eftersom att vattnet torkar vartefter. Succé!
lekstuga_1
lekstuga_3
Hatten av för alla målare! Det är sjukt jobbigt att måla. Jag har ont i fingrarna och armarna och det tar ju otroligt lång tid, men wow vad fint det blir! Nu ska vi ‘äta en riktigt sen middag sen ska jag gå ut och måla igen.

 1. Petra skriver:

  Det är väl för härligt att man kan snöa in på sånt här. Det finns inget ”bara” i det tycker jag. Fram för mer ”insnöingar” (men med sol och värme)

 2. Sandra skriver:

  Förstår dig precis! Jag pysslar och donar med vår lekstuga hela tiden. Ny inredning, möblerar om, nya leksaker, blommor i blomlådan….. never ending story
  Nästa år ska vi bygga en uteplats och jag har ju självklart redan byggt, möblerat och inrett den mentalt!
  Vår tomt är närmare 3000 kvm och har en del döyta. Planen är att jag ska göra ett grönsaksland nästa sommar och funderar på att göra ett miniland vid lekstugan där barnen kan odla lite roliga saker.

 3. Ebba skriver:

  Haha jag är också sjukt taggar på er lekstuga – ska bli så spännande att se hur fint det blir!

 4. marie skriver:

  Förstår precis hur du menat! Är exakt likadan! Fortsätt med din kreativa ådra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..