Nu går det helt utan tårar

När Ibbe hämtade Elsa häromdagen så pratade han med en av pedagogerna om hur vi kan göra lämningarna bättre. Lämningarna har dragit ut på tiden och både jag och Ibbe har följt med Elsa in hela vägen för att hon inte ska bli ledsen. Men då har hon blivit ännu mer ledsen. Så tillsammans med pedagogen kom vi fram till att vi ska göra mycket snabbare lämningar. Det har verkligen varit en stor förändring.

Nu går jag bara in med Elsa, vi ställer hennes skor på hennes hylla och sen står en pedagog redo att ta emot henne. Så då har jag lämnat över henne från min famn till hennes. Sen har jag vinkat och sagt hej då och att vi ses sen. Det har gått superbra! Hur skönt som helst, för både henne och mig.

Jag skrev ju en lista igår över era bästa tips på lättare lämningar. Det var väldigt många av er (däribland många pedagoger) som förespråkade just snabba lämningar. Nu vet jag att varje förskola har sitt sätt som är bäst för dom. När vi pratade om det här hemma så kom vi på att det var just det som föreslogs under inskolningen. Ett tydligt och kort avsked. Eftersom att Elsa nästan alltid bara sprungit in och vinkat bakåt i farten så har vi helt glömt bort de rutinerna när hon väl blev ledsen nu efter sommarlovet. Jag har tagit till mig av alla era grymma tips, ni är faktiskt helt fantastiska! Tack för det!

johannas_kiosk
kiosk_2
kiosk
Igår var vi hemma hos Johanna som har byggt jordens finaste kiosk till sina barn. Elsa älskade att vara där inne. Jag la upp några stories på instagram från när hon lekte där. Jessicalagergren heter jag där.
braid
Efter lek hoppade barnen ner i badkaret och sen satte vi på en film. Elsa satt så still så att jag lyckades öva på en en fiskbensfläta. Hur fint? Jag älskar att pyssla med hennes hår.

  1. Diana skriver:

    Åh vad härligt att det går lättare med lämningen nu, skönt att det kommer igång. Det är så hjärtskärande att se sitt barn ledsen och dessutom behöva lämna och gå. 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..