Så var utställningen om Titanic

Jag älskar ju filmen Titanic. Jag tror att Ibbe och jag har sett den minst 10 gånger tillsammans. Det är härligt med en film som båda gillar lika mycket tycker jag. Jag tröttnar liksom inte på den även om den är lång och man vet exakt vad som ska hända. Vi har pratat om att gå på utställningen i Örebro länge, och nu fick vi äntligen tid för det.

Jag tycker att utställningen var jättebra, men lite seg. Man går runt och lyssnar på en audio-guide samtidigt som man tittar på foton, föremål och videoklipp. Som tur var kunde man klicka framåt i berättelsen om det var detaljer man inte var så intresserad av. Jag insåg att jag är mest intresserad av filmen Titanic snarare än själva fartyget och dess historia. Ibbe sa att det finns ett uppbyggt halvt(?) fartyg någonstans i Mexico där de spelade in filmen. Vet någon om det stämmer? Jag skulle så gärna vilja se det. Jag tycker ändå att det var värt att åka till Örebro och jag hade ångrat om vi hade missat den utställningen.

glad_jess
ibbis
Roadtripen till Örebro var supermysig. Jag ser dock fram emot att ta det där förbaskade körkortet så att man kan dela på körningen.
orebro_4
orebro_slott_2
orebro_slott
orebro
glad_ibbe
Örebro levererade när det kom till restaurang, utställning och väder. Hotellet var vedervärdigt. Jag tänker inte nämna vad det heter, jag får skylla mig själv som bokade ett så billigt hotell, det gör jag aldrig om.
makeriet_1
makeriet_2
Efter tips från en kompis så bokade vi bord på Makeriet. Det var superbra! God mat och grym service. Det var här på restaurangen, mellan förrätt och varmrätt som vi satte på oss ringarna igen. En fin stund som jag alltid kommer att bära med mig.
titanic_1
titanic_3
Man fick inte fota inne på utställningen, men jag tänker att det nog mest gällde föremålen. På den här sista bilden är ingenting original utan de har byggt upp en korridor hur det såg ut i första klass ombord på Titanic. Innan vi gick in på utställningen blev vi fotade och efter kunde man köpa fotot. Givet. Ett foto att spara för evigt, haha.

  1. Så härligt att ni firar att ni valt varandra igen. Jag tror att det är viktigt med ceremonier. ❤️

  2. Lovisa skriver:

    Då har kanske makeriet skärpt till sig. De hade nyligen usel service men maten var ok. Snälla berätta hotellet 🙂

  3. Emma skriver:

    Åh, jag älskar också Titanic. Har sett filmen säkert 20 gånger och älskar att läsa fakta osv om Titanic. Önskar så att jag hade fått gå på denna utställning men från Umeå till Örebro är det en bit 🙁 Drömmen är att åka till museet i Belfast 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..