Trolldeg – recept och inspiration

I helgen gjorde vi trolldeg hela familjen och det är så många som har frågat mig på instagram vilket recept jag använde mig av. Jag googlade och hittade ett enkelt och bra recept från Ica. Jag gjorde dubbel sats eftersom att jag ville pyssla själv också. Jag hade lätt kunnat göra ännu mer för det fanns liksom inget stopp i mig när det kom till att göra frukter och kakor och glass. I receptet står det att man ska grädda i 2-4 timmar i ugnen, men mina grejer var så otroligt tjocka så vi körde dom i 8 timmar i ugnen. Jag har sedan målat alla grejer med hobbyfärg. Jag har läst att de behöver sprayas med något form av lack för att färgen ska hålla så jag ska fixa med det också.

Recept på trolldeg:
( 1 sats)

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör såhär:
Blanda mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Tillsätt lite mer vatten om degen blir för torr, och lite mer mjöl om degen blir för blöt. Testa gärna om degen är bra genom att låta en degbit dingla ner från handen, om den töjs ut är degen för lös.

Forma degen till valfria figurer. För mer hållbara figurer, grädda dem i mitten av ugnen 2–4 timmar på 100°C tills de är helt torra (tiden varierar beroende på storlek och tjocklek på figurerna). Låt svalna. Måla gärna figurerna med hobbyfärger.

IMG_5020
IMG_5024
IMG_5027

Ett tips är att göra figurerna i ett helt stycke och inte så många ”lösa” delar. Vi tappade Babba i golvet och han tappade en fot, en arm och huvudet. Huvudet limmade jag fast igen med hjälp av limpistol. Ibbe var också med och pysslade och gjorde en liten hamburgare.

IMG_4953
IMG_4954
IMG_4958
IMG_4963

LOADING..