Gå ner i vikt – sen bli gravid

Jag är så himla sugen på att ge Elsa ett syskon. Jag vet ju själv hur kul jag tyckte att det var under uppväxten att dels ha Angelica, men också mina småsyskon även om det skiljer en del i ålder mellan oss. Jag vill inte vänta för länge eftersom att jag vill att Elsa och hennes lillasyster/lillebror ska ha så mycket utbyte av varandra som möjligt. Vilken åldersskillnad tycker ni är optimal? Ni som har fler barn, hur mycket skiljer det sig? Att få barn så tätt som Angelica fick mellan Alice och Philip känns lite väl tätt för min del (och såklart försent). Det skiljer bara 13 månader mellan Alice och Philip.

Innan jag blir gravid igen, vilket jag och Ibbe inte har kommit överens om när det blir än, så vill jag nå min målvikt. Förra gången jag blev gravid gick jag in i den graviditeten med en övervikt. Det är kämpigt som det är att vara gravid och att vara överviktig samtidigt underlättar inte kan jag lova. Jag vill att min kropp ska vara sitt bästa, sundaste och friskaste jag när jag går in i nästa graviditet och så kommer det att bli. Åh, jag längtar! Visste ni att lätt övervikt som gravid kan leda till missbildningar hos fostret? Jag läste om det här. Jag hade ingen aning om det.

faro_gravid_2
Här var jag på baby moon med Ibbe. Så fin helg och mysigt att hitta på något tillsammans innan Elsa kom. Det kommer ju inte bli samma sak med barn nummer två har jag förstått. Isf får det ju bli baby moon tillsammans med Elsapelsa.

 1. Malin skriver:

  Vi har två döttrar på snart 7 år och 1,5 år.Den stora dottern hjälper till en hel del med lillasyster(av egen vilja)Hon gillar att hjälpa till.De leker mycket även fast det är stor åldersskillnad på de.Helst hade vi velat ha ca 3-4 år mellan de men det tog tid och missfall och sådant tråkigt.Sedan var den äldre dottern sjuk vid födseln och opererades(mkt jobbig tid).Vart rekommenderade att skaffa ett till barn när dottern var omkring 5 år för att se hur hennes sjukdom utvecklades.Om vi nu ville ha fler barn och det ville vi inte ha de första åren.Men det är så härligt att se deras syskonkärlek till varann,man blir alldeles varm i hjärtat!!Jag är så glad att vi vågade skaffa den andra dottern som även hon kunde få samma sjukdom,men det var en stark och frisk tjej!

 2. Therese skriver:

  Övervikt och gravid är ingen bra kombo… jag har varit överviktig innan båda graviditeter. Så jag håller med på den punkten.

  Våra barn är 2 o 4 år nu. Och det tycker jag är lagom. Vår äldsta var 1 år o 10 månader när lillasyster kom ❤️

  Men ni är redo när ni är redo.. finns inget rätt å fel här

 3. Cicci skriver:

  Vi har två döttrar med 3 år och 2 dagar mellan. Så vi prickade ganska nära 3 år Både jag och fästmannen är yngst och har halvsyskon som är från 6 år till 21 år äldre. Så vi har inte själva växt upp och haft så nära relationer till våra syskon. Vi ville gärna att våra barn skulle vara ganska nära i ålder. Tre år kändes lagom. Eftersom jag mår väldigt dåligt av illamående under graviditeten hade jag inte klarat att samtidigt ta hand om ett litet storasyskon. Nu är tjejerna 4 och 1 och har stor glädje av varandra samtidigt som storasyster kan hjälpa till och hålla koll när de leker ihop.

 4. Våra tre barn barn är 7 år, 4 år och 3 månader. Helt perfekt åldersskillnad för oss. Skönt att varje barn blivit lite självständigt innan ett syskon kom. Tror det blir bra oavsett hur man gör ☺️

 5. Johanna skriver:

  Funderar på samma sak här (dotter 17månader).

  Som gravid ville jag ha ”Blondinbella”-tätt. Sen kändes 3 år bra eftersom barnpsykologer mm rekommenderar det. Och hellre ett vårbarn (igen) än något annat. (Fast barn 1 tror jag är idealiskt att få höst/vinter).

  Meeeen… även om vi blev gravida direkt med ettan så vet man ju aldrig. Och vad är optimalt – egentligen?

  Vi har dock haft det svajigt och vi har (fysiskt) inte kunnat ha sex förrän nu, så att börja med syskon redan är bara dumt. Vissa dagar vill jag inte ha fler barn (bebistiden skrämmer mig), andra vill jag ha tio… du hör ju 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..