3 saker jag funderar över nu

Jag har sovit så otroligt dåligt inatt. Det är som att bara för att jag skrev att jag sover gott på nätterna, men ändå är trött, så fick jag en dålig natts sömn. Elsa har vaknat jättemånga gånger och imorse när klockan ringde så valde jag att stänga av den. Jag ville inte väcka henne efter den vakna natten. Jag messade förskolan att Elsa stannar hemma idag och så sov vi tillsammans till strax efter åtta. Så skönt! Idag ska vi iväg på ett event tillsammans igen, hon och jag. Tanken var att jag skulle jobba under förmiddagen och Elsa skulle gå på förskolan och sen skulle vi åka, men nu får jag jobba ikväll istället. Jag har funderat extra mycket på 3 saker de senaste dagarna.

1. Ska vi ha ett till barn?
Hur jobbigt är det att ha två barn? Elsa är och har varit väldigt nöjd under sina två år i livet. Vi har fått sova mycket, hon är allt som oftast nöjd och glad och hittills har hon inte haft några större utbrott. Jag vet ju att alla barn är olika. Tänk om vi skaffar ett till barn som inte alls är lika nöjd med livet? Som skriker konstant och aldrig sover. Det är väldigt praktiskt med ett barn. Men längtan efter en till och att ge Elsa ett syskon är så stark i mig. Jag hör så olika om tvåbarnschock. Vissa säger att det knappt blir jobbigare än ett barn eftersom att man redan är inne i det. Andra säger att andra barnet verkligen kommer som en chock. Att man inte kunde förstå innan hur jobbigt det skulle bli.

elsa_fotboll_1
2. Jordnötssmör i mängder
Jag har helt ballat ur vad det kommer till kosten. Jag ser vad jag skriver, att jag skulle skärpa mig och inte slarva. Men det går inte. Jag vill ha jordnötssmör hela tiden. Och chips. Och choklad. Jag känner mig så hungrig och sugen på saker hela tiden. Jag vill liksom bara äta. Det blev ingen springtur igår heller för Ibbe sov i stan. Kanske motiverar lite träning mig till att äta nyttigare igen.
veckans_invagning_2
3. Vackrare utan smink
Jag får ofta beröm för hur jag sminkar mig. Att min sotning är snygg och många undrar hur jag gör. Men minst lika ofta får jag komplimanger för hur jag ser ut osminkad eller med mindre smink. Jag trivs i både smink och utan vilket är väldigt skönt. När jag går på fest/event osv så har jag gärna mörkt sminkade ögon. Eller om jag ska plåtas. Jag tycker att det ser snyggt ut på bild. Jag blir inte ledsen när jag får kommentarer om att jag ser bättre ut utan smink. Alla tycker olika och jag brukar ha det jag känner mig bekväm i för dagen.
jess_4

jessica_osminkad

 1. Folk… Som om du sminkade dig för deras skull. Att kommentera andras utseende är väl sååå 2010?

 2. Emma skriver:

  Hej! Apropå ditt sötsug!!! Vill bara tipsa om något som verkligen fungerat för min del! Var sötsugen hela tiden men fick tipset om att börja äta kromtabletter och sedan dess märker jag en så enorm skillnad och det blir lättare att hålla både humör och sötsug i schakt! Du borde verkligen testa!! Kram

 3. Amanda skriver:

  Jag tycker att det var jobbigt när jag var gravid med andra barnet eftersom jag var så otroligt trött hela tiden. Jag njöt inte av den graviditeten som under första. Det var även jobbigt att ha en bebis och en tvååring. MEN det var jobbigt på samma sätt som det var jobbigt med första bebisen. Från att lilla var ett år har det varit helt fantastiskt! Barnen leker med varandra och de känner en styrka i att vara två. När man skaffar andra barnet kan man inte vältra sig i sin egen situation eftersom man har en stor att ta hand om. Jag kommer inte vilja ha ett till barn nu men att ha två är helt underbart.

 4. Du är så fin både med och utan. Måste kännas skönt 🙂 Själv är jag långt ifrån så vacker utan smink men har fransförlängning vilket är så skönt!

 5. Amanda skriver:

  Det där med 2 barnschock är nog väldigt olika. Jag och min syster har två pojkarn var, 2.5 år mellan syskonparen (bara 1 mån mellan kusinerna). För mig blev det lättare med två barn. Hade en väldigt lugn andra bebis som sov mkt och åt var 3e/4e timme. Min systers andra barn hade kolik och den äldsta var väldigt svartsjuk på nya brorsan så för henne blev det tufft. Har väl fortsatt lite så. Mina pojkar leker mkt tillsammans och bråkar sällan, även om det exploderat då och då.

  Det som jag tycker är positivt med 2 barn är att dom har någon dom måste ta hänsyn till, dom får inte allt som dom vill utan måste samsas med ett syskon. Mina fördomar säger stt det är lättare för ensambarn att bli bortskämda då dom inte har någon att ta hänsyn till utan oftare får sin vilja igenom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..