6 anledningar att skaffa ett till barn

elsa_

Nej, jag ska inte tjata fram ett syskon till Elsa. Men att skriva ner allt svart på vitt med fördelar är alltid bra. Det blir så mycket tydligare då. Och nej, jag tar såklart inte för givet att det kommer vara vare sig enkelt eller gå snabbt. Här är 6 anledningar till att det är helt rätt att skaffa ett till barn. Klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg. 

1. De har alltid varandra
Att ha syskon är en av de bästa sakerna som finns. Det finns alltid någon att leka med – eller bråka med. Dessutom lär sig barn väldigt mycket av varandra och det är en stor trygghet att alltid ha ett syskon att luta sig mot under livet.

2. Det är härligt att ligga
Att planera att skaffa ett till barn kan innebära en hel del planerade samlag. Och dessutom många samlag för att vara på säkra sidan. Härligt!

3. Det är en spännande process
Plus eller inte på stickan? Mens som är sen eller minsta lilla tecken på en graviditeten. Att få försöka skaffa ett till barn är spännande och ett roligt projekt att göra tillsammans.

4. Du har redan allt
Du behöver inte köpa babysitter, spjälsäng och alla tillbehör en gång till. Mycket praktiskt om du redan har allt hemma. Bara att dra ner från vinden!

5. Uppleva allting en gång till
Att få vara gravid en gång till är en gåva. Att sedan få gå igenom en förlossning igen är också otroligt häftigt. Första tiden med en liten bebis går dessutom otroligt fort och innan du vet ordet av det så är barnet 2 år och pratar.

6. Det första barnet är perfekt
Om du har en unge som är helt bedårande och perfekt är det inte mer än rätt att göra ett till barn, för världens skull!

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
7 tydliga tecken på att du sover för lite 
22 tips – så får du relationen att hålla
13 tips för en enklare lämning
6 saker du INTE ska göra framför barnen
5 saker du INTE ska säga till ditt barn

 1. Jag längtar till ni får en till! Love you! <3

 2. Hej! Först vill jag tacka för fin och inspirerande blogg! De som jag tycker är en stor fördel med flera barn är att man njuter av bebistiden på ett helt annat sätt än vad man gjorde första gången. Allt var nytt, man hade inte så vidare koll på saker och jag var orolig att jag gjorde fel. När barn nr 2 och senare nr 3 kom så kunde jag slappna av och njuta av bebisen på ett helt annat sätt än vad jag gjorde med mitt första barn.
  Kram från mig och lycka till alla ni som längtar efter ett plus på stickan

 3. F skriver:

  De som kan kryssa av punkt 2 och framförallt punkt 3 är så jävla lyckligt lottade….
  Efter 1,5 år med att pricka ägglossning och försöka få första barnet så är det inget som är kul med det längre. Och bara tanken på kommande (första) IVF:en får mig att börja gråta av rädsla, förtvivlan och sorg

  Har man inte upplevt det själv så kan man aldrig förstå hur skit jobbigt det är….

  Hoppas verkligen ni som har fått barn förstår vilken tur ni har haft…

  1. Förstår din oro och sorg <3 Gick själv igenom två år av "härligt liggande" (eller inte, tvångsligga pga ägglossning är inte roligt för någon) och sen tre ivfer. Men nu när jag till helgen ska fira min underbara tvååring så är det så värt det! Men ja, det är en fruktansvärt jobbig process, både fysiskt och psykiskt.

   1. F skriver:

    Underbart att ni fick barn efter allt det jobbiga. Det ger en hopp när man själv är mitt upp i det ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..