Jag vet vad som måste göras

Ändå sitter jag kvar här. I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i. Att bestämma sig för en sak, och sedan misslyckas med det, även om man trodde så starkt på det är skitjobbigt. Förra veckan bestämde jag mig för att strunta i att väga mig, jag kände ändå på mig att resultatet inte var vad jag önskade. Nu tänker jag att jag tametusan får skärpa mig. Jag klev upp på vågen imorse och som jag misstänkte var det inga muntra siffror för någon som vill gå ner i vikt. Jag väger mer än när jag gjorde min ”nystart”.

Det enda jag kan göra när det blir såhär är att bestämma mig – igen. Igen, igen och igen. Det är lite som med relationen. Man måste välja varandra varje dag. Jag måste också välja mig själv – varje dag. För mig går det inte att bestämma mig en gång angående vikten och sedan köra, även om det kanske verkar så utåt. Jag måste ständigt påminna mig själv om varför jag gör det här. Varje dag.

jssi

Fy tusan vad trist det är att misslyckas. Men ännu härligare att lyckas. Så jag satsar på en bättre vecka nästa vecka. Idag väljer jag mig.

 1. Emma skriver:

  Jag fick mitt andra barn i slutet på juni och har nu påbörjat min viktminskning. Jag har bestämt att allt socker, chips och snabbmat är sånt jag ska avstå. Kebabrulle /sallad är ok om det krisar. När man är mammaledig blir man erbjuden mycket gofika, känns dumt att säga nej men jag står på mig. Har hittills tappat 5 kg sen 1 augusti. (var nyss på all inclusive resa med hela familjen, då fuskade jag en del). Jag ser fram emot att följa dig igen nu. Har även börjat med 30 Day challenge, hittade en app. Superbra om man vill få in några övningar per dag

 2. Therese skriver:

  Jag kör också VV. För några år sedan gick jag ner 10 kg med VV och var så lycklig! Sen vet jag inte vad som hände… Skyller på allt möjligt men vet inte varför… har gått upp allt och lite till igen.. Har sedan dess ”startat om” såååå många gånger men det är alltid något som kommer emellan. Typ semester, kalas, fika på jobbet, firanden, sjukdomar mm… Det blir liksom alltid ”ja men nu kör jag fast med undantag i helgen för då är det ju….” Nä fy fasen! Jag är 29 år och trivs inte i min kropp så nu är det nog en gång för alla oavsett vad som kommer emellan! Har kört 2 veckor nu och gått ner 0,6 kg första veckan och 0,4 kg andra veckan. Inga höjdarsiffror men det är minus och jag är såååå taggad! Jag väger mig på tisdagar för ofta kanske man äter lite bonuspoints på helgen och då har man måndagen på sig att komma rätt på det igen innan det är invägning. Funkar för mitt självförtroende. Hoppas jag kan hålla i det denna gången men nu jäklar! Mitt mål är att få på mig vigselringarna, få på mig skidjackan till semestern och ha en idealisk vikt för att eventuellt kunna ge min dotter ett syskon i framtiden. Lycka till fina Jessica och låt oss peppa varandra till en mer hälsosam livsstil! 🙂

 3. Jag måste tipsa om en podcast som jag börjat lyssna på som gjort hela skillnaden för mig: Weight loss made real. Hon berättar exakt om de tankeverktyg jag sökt för att faktiskt lyckas ta mig vidare med viktminskningen. Rekommenderar att åtminstone lyssna på avsnittet ”how to eat like a naturally slim woman”, den satte fingret exakt på vad jag behövde veta för att fixa detta, gällande den mentala biten som annars alltid är där jag fastnar!

  1. Det lät som ett tips för mig. Känner igen mig så i jessicas text.!

 4. J skriver:

  Tycker att du är så duktig även om det inte alltid blir som du tänkt. Tänk bara var du startade! Du är och har varit en otrolig inspiration för mig!
  Kan du inte göra en grupp på fb där vi som vill kan peppa och stötta varandra, kanske lägga upp recept osv? Kram

 5. Therese skriver:

  De där behövde jag höra! Jag måste välja mig själv varje dag! Precis så är det!

  Tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..