Att vara mer i nuet

I början på veckan fick jag hem en bok som en gammal kollegas man har skrivit. Den handlar om meditation och jag ska berätta lite mer om den när jag kommit lite längre in i boken än bara några sidor. Jag vet inte hur många gånger jag har bestämt mig för att läsa när jag går och lägger mig istället för att scrolla runt i sociala medier. Det slutar alltid med det där meningslösa scrollandet.

Det bästa med att läsa eller lyssna på en bok när jag ska sova är att jag somnar efter bara ett par sidor. Det är ett mycket behagligare sätt att somna in på än att ha telefonen i handen. Jag ska ta ett par dagar och göra allt mer mindfullt. Jag ska tänka på vad jag gör och försöka leva mer i nuet. Jag är expert på att stressa till nästa sak och mål. Hur är ni med telefonen? 

IMG_6444
IMG_6449

 

 

 1. Therese skriver:

  Jag är fruktansvärt dålig på att lägga ifrån mig telefonen… sitter med den nu medans jag ritar på hockey’

  1. Therese skriver:

   Tittar… inte ritar

 2. Therese skriver:

  Lyssnar alltid på ljudbok innan jag somnar. Sätter den på timer 30 minuter så att den stänger av då om jag somnar men oftast känner jag att jag håller på att somna och stänger av. Den stunden är såååå skön och helig för mig! Somnar på direkten när jag stängt av 🙂

 3. Jag älskar att läsa och har som mål att bli bättre på att faktiskt öppna min bok på kvällen istället för att sitta med mobilen, Men det är svårt att släpppa den,

 4. Cecilia skriver:

  Jag har faktiskt sen andra barnet kom lagt undan mobilen helt på kvällen. Jag unnar mig att läsa bok istället. Inte ens tvn i sovrummet har varit igång på säkert 4 månader. Så himla skönt! Somnar efter några sidor:)

 5. Såååå hög igenkänningsfaktor! Den jävla telefonen! Försöker att bli bättre på att lägga bort den och bara vara. Inte behöva scrolla ”bara för att”, fota ALLT som Zack gör osv. Heja dig som strävar efter att släppa telefonen mer! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..