Halloumistroganoff med morötter – recept

Jag älskar att kika runt i min kollega Linnéas Skafferis blogg för inspiration och recept. Jag äter mer och mer vegetariskt och försöker även få med Ibbe på det tåget men det är svårt. Oftast lagar vi två maträtter eller gör rätter där köttet är ett tillbehör så att det är enkelt för mig att välja något annat.

Igår provade jag ett recept från Linneás Skafferi som alla i familjen åt, inklusive Ibbe. Nu är halloumi tyvärr inte det nyttigaste alternativet till middag för mig, men det är så himla gott så jag kunde inte låta bli. Jag gjorde om lite i receptet för det fanns inte alla ingredienser i affären. Här får ni det. Grundreceptet är som sagt från Linnéas Skafferi och det hittar ni här. 

Du behöver: 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 stora morötter
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl vatten
1 röd paprika
2 dl lätt-creme fraiche smaksatt med chili och paprika
1 förpackning halloumi
färsk persilja
citron
salt
peppar

Gör såhär:
Skala och hacka lök och vitlök.. Skala och hacka moroten i små bitar. Stek allt på medelvärme tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt 2-3 dl vatten och en grönsaksbuljongtärning och låt koka på svag värme tills morötterna börjat mjukna. Skär paprikan i bitar och ha i tillsammans med creme fraîche. Låt koka ihop till en tjock sås. Späd eventuellt med mer vatten. Skär halloumi i stavar och stek i en varm och torr panna. Rör ner i såsen. Finhacka persiljan och blanda i den. Smaka av med citron, salt och peppar.

Servera med ris och en härlig grön sallad.

Till salladen: 
1 påse gröna blad av valfri sort
1 rödlök
1/2 påse sockerärtor
1/2 gurka
2 tomater

Dressing till salladen: 
Balsamvinäger
Senap
Honung
Lite peppar
(blanda efter smak)

halloumi

  1. Therese skriver:

    Gjorde något liknande men skippade riset och åt bara salladen till. Funkade hur bra som helst och lite mer VV vänligt 🙂 mannen och dottern åt ris till.

  2. Susanne skriver:

    Ser jätte gott ut 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..