Så inspirerad av ett gäng 10-åringar

När jag och Angelica stod och väntade på bussen idag kom det fram en tjej till oss. Hon berättade att hennes systerdotter är superpepp på att jag och Angelica håller på och skriver en barnbok. Och att vi gärna fick ställa frågor till hennes systerdotter. Så gulligt! Väl på bussen hamnade vi i närheten av några barn som vi först inte riktigt la märke till. Både jag och Angelica var inne i bokskrivande på bussen och det var inte förens vi hörde en av killarna säga mördare!!” som vi vände oss om och skrattade. Barngänget bestod av två killar och en tjej på 10 år.

Vi pratade resten av bussresan och en av pojkarna kom med massor av tips för boken. Han var en riktig citatmaskin så både jag och Angelica skrattade och han tyckte att det var jättekul att hjälpa till. Han rabblade upp namn på klasskompisar som vi kunde använda i boken och berättade hur det går till när man har disco i skolan när man går i femman. Man säger inte disco tydligen. Man säger party! Bara en sån sak.

twins
Jag är så lycklig över att jag har den här tiden med Elsa, Alice och Philip (och förhoppningsvis ett syskon till Elsa) framför mig. Det är inte ofta jag får tillfälle att prata med en 10-åring men det gav mig så mycket. De här barnen på bussen var idésprutor utan dess like och de hade en härlig fantasi. Jag ÄLSKAR barn! Nu blir det till att boka in studiebesök i deras skola så att vi får ännu mer inspiration.
IMG_7484
Jag ska sätta mig och skriva klart kapitel två ikväll när Elsa har somnat. Jag är helt fylld av ny energi och lust att skriva. Barn är livet! Bilden är från i fredags när jag kröp ner i hotellsängen efter Stora Influencerpriset.

 1. Hannah skriver:

  Kan du vara så snäll och lära mig att sminka mig så där snyggt! Du sminkar dina ögon så fantastiskt vackert!!!
  Sorry för ytlig kommentar på ett djupt inlägg.. Barn är underbara. 🙂

 2. Camilla skriver:

  Jag tror att det är superviktigt att träffa målgruppen, så det låter jättebra att ni tänker göra det. 10-åringar är underbara. Lycka till!

 3. Lisa skriver:

  Jag jobbar som lärare i en åk 3, jag är så tacksam för att jag har ett jobb som jag älskar. Längtar på riktigt efter mina elever varje söndag, de ger så himla mycket att få höra deras tankar och idéer varje dag 🙂

 4. Catrin skriver:

  Välkomna ska ni vara till min klass. Åk 4. I Göteborg. 22 st 10åringar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..