När han inte är hemma får jag…

Panik! Jag är verkligen sämst på att natta Elsa. Ibbe är så mycket bättre på det och tar de flesta nattningarna. Han är konsekvent. Jag är inte riktigt lika konsekvent Jag vill bara att hon ska somna och jag i princip vad som helst för att hon ska göra det. Ibbe gör samma, samma varje kväll och ibland tar nattningarna 5 minuter, ibland 30 minuter. Om mina nattningar tar mer än 10 minuter hinner jag tänka att hon aldrig någonsin kommer att somna.

Det värsta jag vet är att natta när jag inte har ätit middag. Oftast äter vi middag när Elsa har somnat men när det inte blir förens närmare 20 får jag ännu mer panik. Jag vet att alla vuxna människor ansvarar för sin egen hunger, men det är trevligt att äta tillsammans tycker jag. Jag skulle önska att jag, Elsa och Ibbe kunde äta middagarna tillsammans, så blir det inte så sent. Problemet är bara att Ibbe pendlar och sällan är hemma innan 18:30. Då startar Elsas nedvarvning och nattning så att hon skulle äta middag så sent är inte ett alternativ. Hur gör ni andra som har 2-åringar?

haklapp
Vi ska hur som helst försöka få till en eller två middagar tillsammans på veckodagarna hela lilla familjen. När Ibbe hämtar på förskolan kan jag se till att vara hemma runt 17 så att vi kan äta gemensam middag. Mysigt! Jag tror att det är bra att få in en sån rutin i familjen.
mini_ibbe
Mina två. Tänk vad Elsa har vuxit sen den här bilden togs. Här syns hennes storkbett i pannan mycket. Nu har det bleknat, men det är fortfarande kvar. På BVC sa de att det oftast försvinner under de första levnadsåren. Är det någon av er som har kvar storkbett i pannan nu i vuxen ålder?

 1. Dema, skriver:

  Här äter dom stora barnen alltid själva och vi är i köket under tiden. Att äta jag och sambon är helt underbart och att ha egentid bara vi sedan bara vi två. När Lilleman blir större kommer vi köra på samma, att han får äta med med stora barnen. Lunch äter vi alltid tillsammans.

 2. Hej!
  Vi äter alltid tillsmmans med barnet kl 17. Om en av oss inte hunnit hem, värmer den maten och äter senare.

  Jag tycker att man kan kompensera den studen med sin partner genom att dricka tė på kvällen eller ta en macka eller vad man gillar. Jag tycker det är viktigt att sitta er tillsammans och ha en chans att prata varje dag.
  Stor kram

 3. Anna skriver:

  Men varför äter ni inte med Elsa? Är det inte bättre att den som kommer hem sent värmer maten i micron. Måste vara sjukt tråkigt för Elsa att alltid få äta själv?! Bilden av att vuxna inte äter…

  1. Ja, det vore bättre. Vi ska ändra på det framåt. 🙂 Kram J

 4. Mia skriver:

  Vi gjorde som ni fram till att sonen var 1,5 år. Vi tyckte om våra mysiga middagar i lugn och ro ! Men det finns då mycket bra med att
  Äta tillsammans så vi prioriterade om, sonens behov går först. Han äter mycket bätte sen vi började äta ihop ( 2 år nu).

 5. Sanna skriver:

  Vi äter alltid tillsammans ca 17.30 och nattar dottern vid 19. För oss är det jätteviktigt med gemensamma middagar och kvällar. Vår dotter är drygt två nu och när det var dags för mig att börja jobba efter föräldraledigheten bytte jag från oregelbundna tider med kvälls- och helgjobb till ett dagtidsjobb. Just för att vi anser att det är viktigt med rutiner och att spendera tid ihop hela familjen. Vi är så tacksamma att vi fått det att fungera!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..