Nu bygger vi upp en mur

Nu har lastbilarna kört upp på vår gräsmatta för sista gången. Idag fick Elsa vara hos mormor och hennes kille en stund så åkte jag och Ibbe och handlade 300 kg sten. Jag har en bild av mig själv som stark. Jag känner mig liksom svinstark. Men att bära ett stenblock som vägde 22 kilo var helt otroligt tungt. Ibbe är så mycket starkare än jag! Det trodde jag faktiskt inte, hehe.

Han fick lasta bilen full och sen fick vi köra superlångsamt hem för annars hade bilen släpat i marken vid minsta gupp. Jag tror inte man kan lasta bilen så tungt som vi gjorde, men den klarade sig. Vi har inte hunnit bygga klart hela muren, jag ska visa efter-bilder imorgon.

IMG_7969
Det blir ingen hög historia, utan mer som ett stopp så att inte lastbilarna kör upp på gräset. Som det är just nu kör de över min nyplanterade häck och rakt över gräsmattan så att det blir hjulspår. Jag blir vansinnig. Just nu ligger det stora stenar vid kanten, men det verkar lastbilschaufförerna inte bry sig om. Häromdan när vi kom hem låg ena stora stenen ute på vägen och det var massor av grästuvor överallt.
IMG_7954
Elsa älskar växthuset hos mormis. Idag fick hon plocka den sista röda tomaten. Elsas gula jacka kommer från KappAhl och är ny. Såg att den är på rea nu!
IMG_7964
Inne i mormors och hennes killes hus som byggs för fullt. Det blir helt enormt och så fint. Jag är sugen på att bygga ett eget hus.

 1. Linn skriver:

  Hej!
  Ni har ju tidigare pratat om er mamma o att hon varit singel osv. Nu verkar hon ju då ha hittat en kille, vore härligt att få höra om det, det låter underbart med både pojkvän o hus hon har hörts i tvillingpodden alltid nu o då o verkar så härlig så blev så glad då ni skrivit om att hon hittat nån ☺️
  Ha det bra!

  1. Sussi skriver:

   De pratade med sin mamma i tvillingpodden när hon hade träffat Micke (som jag har för mig att han heter). Är nog något år sedan?

 2. Maria skriver:

  Vi bor förvisso i hyreslägenhet, men på markplan med en liten trädgård. När dom skulle byta fasaderna på huset fick vi ta bort staketet. Då använde byggarna vår trädgård som parkeringsplats, förstörde hela gräsmattan och sådär kul att att fixa när det e hyres. Fick ryta ifrån så fick hyresvärden fixa till… Helt sjukt att människor inte kan tänka till…

 3. Respektlöst att de kör upp på din gräsmatta :-o. Inte okej alls, har ni kontaktat företaget bakom? Läser ju att ni köpt mur nu men ändå, det är inte okej :/.

  En väninna till mig kom inte ut ur sin villa med bilen förut på grund av att grannen bredvid henne gjorde om sin fasad, arbetarna hade blockerat hennes utfart med lastbilar och en stor container. De fick flytta på allt efter att hon argt ringt till deras chef, det finns ju regler för sånt där.

 4. Sofia skriver:

  Varför kör lastbilar upp på er gräsmatta?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..