Saker som inte gör mig något gott

Jag vet såklart att socker inte är bra för kroppen. Att det inte tillför något. Men det finns massor av saker som jag inte vill avstå från i mitt lilla liv. Mängder av saker som varken tillför något för kroppen eller är nyttigt. Exempel på saker som jag inte vill vara utan som egentligen bara ger mig ren och skär glädje är:

– Choklad
– Alkohol
– Kaffe
– Chips
– Glass
– Bakelser
– Rulltårta
– Chokladbollar
– Bröd
– Pizza
– Hamburgare

Vad vill du inte vara utan? Jag känner mig ren på insidan nu när det har gått 20 dagar utan socker och tänker faktiskt aldrig mer återgå till att äta socker hej vilt. Men ibland, ja då kommer jag äta det och njuta till max! Ingenting är bra i för stora mängder. Inte träning, inte mat, inte alkohol, inte socker. Men i lagom doser, ja då funkar det mesta, det är min filosofi! Inte flugsvamp dock. Det tror jag att man helt ska undvika.

jessica_detox
Happy chipmunk på väg hem igen till sin lilla familj. Längtar!

 1. Hanna skriver:

  Kan säga att det är väldigt lätt att hamna tillbaka på vanliga rutiner igen när en börjar tänka att ”jo jag kan ju ta två godisbitar, jag fixar det”. Jag var utan socker i 4 månader, ska tilläggas att jag var väldigt sockerberoende, i juni skulle jag på dop och då hade jag bestämt mig att efter 4 månader så måste jag klara av att ta en tårtbit. Det gjorde jag, men så sa jag så helgen efter det, och helgen efter det och helgen efter det, och nu är jag tillbaka på ruta ett igen:))))):))) en blir så jävla trött på sig själv. Kände EXAKT som du efter jag hade avklarat 4 månader att ”jag ska fan aldrig äta socker på det sättet igen, så som det får mig att må”. Nu äter jag inte lika illa längre men sockerberoendet är kvar, jag har börjat inse att jag är helt enkelt en person som inte kan äta socker utan att bli beroende, punkt slut. Så i januari kommer jag att sluta helt och hållet!

 2. Tess skriver:

  Espresso house morotsmuffin och svärmors squashkaka. I övrigt skulle jag nog kunna stå emot in jag ville. Men jag är en riktig sucker för fika och gör mitt bästa för att hålla du till ledig tid dvs helgen i normala fall. Dock är jag mammaledig nu, lycka till att inte fika då liksom.

 3. Sofia skriver:

  ”Inte flugsvamp dock. Det tror jag att man helt ska undvika.” ……hahahahahaha så roligt!! 🙂

  Jag har varit utan vitt socker nu i drygt sju veckor och jag känner och ser stor skillnad i/på kroppen. Jag är en fika och efterrättstjej som älskar kakor. Har smakat vanligt fika fyra gånger dom här veckorna och inser att det är inte lika gott nu som förr. Rätt tacksamt för det gör det ju lättare att fortsätta och lite trist också 🙂

 4. Felicia skriver:

  Chips/ostbågar, lösgodis och pepsi Max! Allt annat kan jag vara utan!

 5. Anne skriver:

  Älskar mackor! Havreknäcke med smör och gräddost varje morgon 2 st. Oftast på kvällen också. Hört att havre ska vara bra för hjärtat 😉 sen vill jag helst äta lite godis efter middagen också, inte varje dag men ofta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..